KıbrısManşet

Basın-sen: Karabuğday’a karşı yapılan ve eleştiri sınırlarını aşan yorumların karşısındayız

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), akıl ve ahlak sınırlarını aşan, ekonomi bilimiyle alakalı olmayan ve fuhuşu meşrulaştırıp özendiren açıklamalarını, 18 yaş altı çocukların dahi izleyebileceği bir kanalın canlı yayınında yapan Alihan Pehlivan adlı gazetecinin, devlet kurumu olan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu üyeliği görevinden derhal alınması gerektiğini vurguladı

Basın-sen: Akıl ve ahlak sınırlarını aştı

Sendika adına ortak açıklama yapan Örgütlenme Sekreteri Növber Gürtay ve Basın, Yayın ve Propaganda Sekreteri Pınar Barut, Ada TV’de dün yayınlanan bir programda Alihan Pehlivan adlı gazetecinin “ekonomi” başlığı altında yaptığı konuşmanın tam bir talihsizlik olduğunu, akıl ve ahlak sınırları aştığını vurguladı.

Açıklamada; Pehlivan’ın, ülkedeki ekonomi çarklarının dönmesine “fayda” sağlayacağını iddia ettiği “fuhuş”la ilgili sözde örneğinin, basın, yayın ve gazetecilik etik değer ve ilkelerini hiçe saymakla birlikte, başta ülke kadınları olmak üzere dünyada, tehdit, ayrımcılık ve şiddet gibi öğelerle fuhuş yapmak zorunda bırakılan, kölelik koşuları altında insan ticaretine maruz kalan tüm kadınların yaşadığı bu durumu meşrulaştıran ve hatta özendiren nitelikte olduğu belirtildi.

“Pehlivan, TAK Yönetim Kurulu üyeliği görevinden derhal alınmalıdır”

Ekonomi bilimiyle uzaktan yakından alakası olmayan, akılla ve ahlakla izah edilemeyecek bu konuşmanın, 18 yaş altı küçük çocukların dahi izleyebileceği bir televizyonun canlı yayınında dile getirilmesinin ise skandalın bir başka boyutu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yapılanın en basit tabiriyle “kendini bilmezlik”, “kadınlara hakaret” ve “fuhuşu meşrulaştırmak” olduğu belirtildi.

Kadın bedeni üzerinden ekonomiye çare arayan bu köhneleşmiş kadın düşmanı zihniyetin ülkenin Kıbrıs Türk toplumunun damarlarına işlenme çabasının boşa olduğunun belirtildiği açıklamada, Pehlivan’ın aynı zamanda bir devlet kurumu olan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu üyesi olduğu da hatırlatıldı.

Açıklamada TAK Yönetimini atayan iradeye de seslenilerek, Pehlivan’ın bir an önce bu görevden uzaklaştırılması talep edildi.

“Karabuğday’a karşı yapılan ve eleştiri sınırlarını aşan yorumların karşısındayız”

Basın-sen açıklamasında ayrıca, program esnasında duydukları karşısında şok yaşayan ve beklenilenin aksine anında tepki veremeyen basın emekçisi Nupelda Karabuğday’a karşı sosyal medyada yapılan hakarete varan yorumların da haksız ve hedef şaşırtma olduğuna dikkat çekildi.

“Verdiği kadın, insan, çocuk ve hayvan hakları mücadelesiyle tanıdığımız meslektaşımız Nupelda Karabuğday, sadece ve sadece anında tepki veremediği için eleştirilebilir ancak Pehlivan’ın sözlerine ve ahlak dışı fikirlerine onay verdiği anlamına gelmez” denilen açıklamada, Karabuğday’a özelden ve genelden yapılan tüm hakaret içerikli yorumların da karşısında olunacağı bildirildi. Ayrıca Karabuğday’ın yargıda hakkını aramaya karar vermesi durumunda da bu davada taraf olunacağı vurgulandı.











Başa dön tuşu