KıbrısSürmanşet

Korkmazhan: Sağlık Bakanlığı parası olmayan hastaları kaderlerine terk ediyor

Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, Pembe Köşk Psikiyatri Merkezi’ni ziyaret ederek, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ve ekibi ile görüş alışverişinde bulundu

Korkmazhan: Sağlık Bakanlığı parası olmayan hastaları kaderlerine terk ediyor

Pembe Köşk Psikiyatri Merkezi’ni gezen Korkmazhan, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’dan merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve ‘Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset’ yaklaşımlarını paylaştı.

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, psikiyatrik sorunların ve bağımlılık sorunlarının ülke de ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Korkmazhan, Sağlık Bakanlığı’nın yetersiz ve partizanca politikaları nedeniyle, tedaviye ihtiyacı olan hastaların sorunlarının daha da büyüdüğünü, özellikle tedavi ihtiyacı olup, parası olmayan insanların kaderlerine terk edildiğinin altını çizdi.

Toplumda uyuşturucu, alkol ve kumar bağımlılığının ciddi oranda arttığına dikkat çeken Korkmazhan, uyuşturucu kullanımının ilkokullara kadar inmiş olmasının tüm toplumu ayağa kaldırması gerektiğinin altını çizdi. Korkmazhan, uyuşturucu tacirleri ve mafyaların ülkede cirit attığı ve okullara kadar girdikleri konusunda uyardı.

“Uyuşturucuyu bağımlılarının tedavisi için ülkemizde rehabilitasyon merkezi bulunmamaktadır. Gençlerimiz, bağımlı olan insanlarımız gerektiği şekilde tedavi edilemiyor. Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin durumu içler acısıdır” diyen Korkmazhan, “Külliye’ye kaynak bulanlar, bağımlılar için ayrı bir rehabilitasyon merkezi için kaynak yok diyor. Uyuşturucu yüzünden hayatlarını kaybedenlerin sorumlusu hükümet olduğunu iddia eden sizlersiniz” dedi.











Başa dön tuşu