KıbrısSürmanşet

KTOEÖS: Eğitime destek kampanyamızla geleceğimize umut olduk

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan yapılan yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle sonlanan “Eğitime Destek Kampanya”sında toplanan miktar ve destek verener açıklandı

Yapılan açıklama şu şekilde:

“KTOEÖS-ÖYAK olarak pandemi döneminde online eğitime erişemeyen ihtiyaçlı öğrencilerimize cihaz alımı hedefiyle ortak başlattığımız “Eğitime Destek Kampanya”sını 16 Kasım 2020 tarihinde sonlandırmış bulunmaktayız.

Bu süreçte kampanyamıza destek veren tüm kurum ve bireylere eğitime erişemeyen öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Kampanyamız süresince 408,505 TL, 25 adet tablet ve 1 adet laptop bilgisayar bağışı yapılmıştır.

Kamusal eğitimin bir kez daha öneminin ortaya çıktığı bu dönemde, fırsat eşitsizlikleri ne yazık ki öğrencilerimiz arasında yaşanmaya devam etmektedir.

Okullarımızda tek kuruşluk bütçe oluşturulmamıştır. Sendikamızın her zaman vurguladığı ve savunduğu herkese ücretsiz, nitelikli, bilimsel ve kamusal eğitim mücadelesi çerçevesinde fırsat eşitsizliği ile yüzleşen ihtiyaçlı öğrencilere eşitsizliği bir nebze ortadan kaldırmak ve online eğitimde yaşadıkları zorlukları aşmak adına bizimle birlikte eğitimden yana taraf olan kurum ve bireylerin desteğiyle toplamda 370 adet tablet ve 1 laptop, okul idarelerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve okul temsilcilerimizin çalışmaları ve tespitleriyle öğrencilerimize ulaştırılmak üzere okullarımıza teslim edilmiştir.

KTOEÖS ve ÖYAK işbirliğiyle başlatılan ve tamamlanan “Eğitime Destek Kampanyası”na katkı koyan kurum ve bireyleri kamuoyuna açıklar, bir kez daha teşekkür ederiz:

1.      Cumhuriyetçi Türk Partisi

2.      Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği

3.      Hüseyin Kara

4.      Ayten Belet

5.      Nedret Özkal

6.      Huri Özkal

7.      Mustafa Tuncel

8.      Mehmet Civa

9.      Sema Kabataş

10.  Gülay Osmanlar

11.  Gürkan Karabardak

12.  Nügen Duru

13.  İnanç Öney

14.  Güldane Özçoban

15.  Emine Yağcı

16.  Mehmet Karamanoğlu

17.  Zahide Tel

18.  Tezin Canpolat

19.  Ercan Sevengül

20.  Suna Gök

21.  Aysel Sezgin

22.  Nezife Saka

23.  Yağmur Solyalı

24.  Büge Ünveren

25.  Nurcan Barbaros Alptuğ

26.  Öykü Akaydın

27.  Aziz Akaydın

28.  Ali Gülsevenler

29.  Fevzi Üzmen

30.  Nilüfer Beray Muratlar

31.  Raif Asvaroğlu

32.  Hülya Erçağ

33.  Nazife Uçar

34.  Kemal Tezay

35.  Nurgül Atamert

36.  Jale Binboğa

37.  Behice Saçıldı

38.  Soner Erdem Üzmen

39.  Melek Özant

40.  Nazan Ökçün Bülbülcü

41.  Şafak Afşin

42.  Yonca Oktunç

43.  Derviş Beyit

44.  Alev-Hüseyin Sakallı

45.  Ali-Serap Manavoğlu

46.  İdil-Hasan Arca

47.  Fide Tuğaç

İçinde bulunduğumuz bu olağan dışı durumda kamusal hizmetlerin geliştirilmesinin ne kadar elzem olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Yöneticiler ve hükümetler tarafından kamusal eğitime gerekli önem ve yatırımın yapılması; 40 kişilik sınıflar yerine 20 kişilik sınıflarda seyreltilmeden her zaman verimli sınıf ortamlarının yaratılması; devlet bütçelerinden seçimlere, sermayeye yapılan milyonlarca TL’lik katkı ve destek yerine geleceğimizi yetiştirdiğimiz okullarımızda çağdaş, laik, nitelikli eğitimin sağlanması için gerekli destek ve katkıyı yapmaları çağrımızı yineler, ülkemizde kamusal eğitimi güçlendirmek için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurgularız”











Başa dön tuşu