KıbrısManşet

Yeltekin: Bu ülkede yasalar mı geçerlidir yoksa siyasi parti rozetleri mi?

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Li-Koop Yönetim Kurulu Başkanı’nın “çek yasaklı” olduğunu ve bu durumda aday dahi olamayacağını savunarak, “Bu ülkede yasalar mı geçerlidir yoksa siyasi parti rozetleri mi?” diye sordu

Yeltekin: Çek yasaklı olanlar komite üyeliğine seçilemezler

Yazılı açıklama yapan Yeltekin, sendikalarının örgütlü bulunduğu Li-Koop Ltd.’de 27 Mayıs 2023 günü yapılan genel kurulda, seçimi kazananların yasal mevzuata ve fasıl 114 / 40A maddesi gereğince “çek yasaklı olanlar komite üyeliğine seçilemezler” hükmünün görmezden gelindiğini belirtti.

Yeltekin, “Yine Li-Koop Ltd. Yönetim Kurulu kararı defterine izinsiz ve maksatlı alarak tahribat yapan iki üye hakkında, eski Yönetim Kurulu Başkan ve diğer üyeler tarafından Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne ve polis teşkilatına suç duyurusunda bulunmuş olmasına rağmen herhangi bir yasal işlem yapılmamıştır” dedi.

“Başkan çek yasaklıdır ve aday dahi olamaz”

Yeltekin şöyle devam etti;

“Bugün itibarı ile Li-Koop Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı çek yasaklı olmasına rağmen Li-Koop Ltd. seçimlerinde aday olmuş ve seçilmiştir. Fasıl 114 / 40A maddesine aykırıdır.

Li-Koop Ltd. gayri yasal yönetimi, hiçbir yetkisi olmayan kişiler ile Li-Koop Ltd. binasında toplantı yapmakta ve en önemlisi gayrı yasal olarak yönetimi oluşturan bu kişiler ‘kefalet senedini’ imzalamamakta ısrar edip mevduat sahiplerini hiçe sayarak kredi müracaatı almaktadırlar.

“Bu ülkede yasalar mı geçerlidir yoksa siyasi parti rozetleri mi?”

Kefalet senedi imzalamayan yönetim, kredi veremez.

Bu bağlamda çek yasaklı kişinin yönetim kurulu başkanı seçilmesi, haklarında idari ve polis teşkilatında soruşturma devam eden diğer iki üyenin kefalet senetlerini imzalamamaya ısrar etmeleri bu yönetimin gayrı yasallığını ortaya koymaktadır.

Bu ülkede yasalar mı geçerlidir yoksa siyasi parti rozetleri mi?











Başa dön tuşu