KıbrısManşet

Kapısız: Bir taraftan işiniz dönsün, diğer taraftan çalışan üzerinden tasarruf yapıp yandaşlarınıza yedirin

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, UBP-YDP-DP hükümetine ve Maliye Bakanı Alişan Şan’a açık mektup yazarak, Bakan Şan'ın Sivil Havacılık Dairesi personelinin ek mesai çalıştırılabilmesi için gereken yasal yetkiyi kuruma vermediğini ve hükümetin yetkisiz personel çalıştırarak Kamu Çalışanları Yasası'nı çiğnediğini belirtti

Kapısız: Sizden halk veya çalışan yararına bir icraat beklemiyoruz zaten

Yazılı açıklama yapan Kapısız, UBP-DP-YDP Hükümeti ve Maliye Bakanı Şan’ın, hükümete geldikleri günden bu yana sürekli şekilde çeşitli yöntemlerle çalışanların haklarını ve halkı sömürdüğünü söyleyerek, neredeyse her yaptıkları işte bir usulsüzlük, iş bilmezlik, peşkeş, adaletsizlik veya ayırımcılık girişimi olduğunu topluma alıştırdıklarını kaydetti.

Kapısız, “Sizden halk yararına veya çalışan faydasına bir icraat beklentisi içerisinde değiliz zaten.
Sivil Havacılık Dairesi’nde (SHD) Hava Trafik Kontrol hizmetleri, gereğinden çok daha az bir personel sayısıyla yürütülmektedir ve hizmetin devamlılığı için personel ek mesai çalıştırılmaktadır” dedi.

“Bakan Şan yetki vermedi, hükümet yetkisiz personel çalıştırıyor”

Kapısız şöyle devam etti;

“İddia ediyoruz; Maliye Bakanı Alişan Şan, SHD personelinin ek mesai çalıştırılabilmesi için gereken yasal yetkiyi kuruma vermemiştir.

Hükümet, yetkisiz personel çalıştırarak her geçen gün Kamu Çalışanları Yasası’nı çiğnemektedir. Üstelik ek mesai çalıştırılan personel yine aynı yasa çiğnenerek aylarca geç ödenip alacağı da enflasyon oranında eritilmektedir.

UBP-YDP-DP hükümetini buradan uyarıyoruz ve soruyoruz; Sayın Alişan Şan, SHD’ye personeli ek mesai çalıştırabilmesi için yetki verdiniz mi?

“Bir taraftan işiniz dönsün, diğer taraftan çalışan üzerinden tasarruf yapıp yandaşlarınıza yedirin”

Bilinsin ki, hükümetle çalışma barışımız yoktur. Yetkiniz yoksa bizleri çalıştırmayınız. Bir taraftan işiniz dönsün, diğer taraftan da çalışan üzerinden tasarruf yapıp yandaşlarınıza yedirmeniz için size harcayacak tek bir saatimiz bile yoktur.

Yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmediğinizde bizleri karşınızda bulacağınızdan hiç şüpheniz olmasın”











Başa dön tuşu