KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Sermaye Meclis’e girerek, siyasetteki araçlarını aradan çıkarmak için birbirleriyle yarışıyor

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, bugüne kadar hiçbir partinin düzenlediği piyangolarının KDV’sini ödemediğini söyleyerek, Bağımsızlık Yolu’nun iki yıldır düzenlediği piyangonun KDV’sini ödemek için mücadele verdiğini belirtti

Rahvancıoğlu: KDV indirimi yaparak hayat ucuzlamaz tüccarın karı artar

Kıbrıs Genç TV’de Muazzez Gazihan’ın programına konuk olan ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Rahvancıoğlu, hükümetin KDV oranlarında değişiklik yaparak ucuzlatma yaratacağını iddia etmesinin, yağmur duası ile yağmur yağdıracağını iddia etmekten farksız olduğunu söyleyerek, tüccarın KDV kalktı diye ürünü ucuzlatmayacağını, tüccarın kâr payının yine artacağını söyledi.

“Bizler için şaşırtıcı olmadı” diyen Rahvancıoğlu, sadece bu hükümet değil gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin sermayedarın kârını büyütmesi için icraatlar yaptığını belirtti.

“Kooperatifçilik modeliyle aracıların kazandığı sistemi ortadan kaldırabiliriz”

Rahvancıoğlu, “Gerçekten halkın alım gücünü düşünen bir yapı olsaydı hayatın ucuzlatılması için adımlar atılırdı” diyerek, üreticilerin ve hayvancıların zor durumda olduğunu, Bağımsızlık Yolu’nun kooperatifleşmeyi savunduğunu anlattı.

“Üretimde, dağıtımda ve satışta kooperatifçilik modeliyle aracıların kazandığı sistemi ortadan kaldırabiliriz” diyen Rahvancıoğlu, yapısal çözümler bulmalıyız ifadelerini kullandı.

“Sermaye Meclis’e girerek, siyasetteki araçlarını aradan çıkarmak için birbirleriyle yarışıyor”

“Eğitim, sağlık, ulaşım, enerji ve barınmada kamuculuğu savunuyoruz” diyen Rahvancıoğlu, özel sermayenin tamamen kendi kârı için sürdürdüğü bu düzenin, emekçi halkın yoksullaşması üzerine kurulu olduğunu, sermaye patronlarının parlamentoya girmek için birbirleriyle yarıştığını çünkü siyasetteki araçlarını aradan çıkarıp kendi işlerini kendileri yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

“Bağımsızlık Yolu emekçi halkın hakkını ancak emekçinin savunacağını söylüyor” diyen Rahvancıoğlu, “Ondan dolayı umut emekçilerde çözüm sınıf mücadelesinde diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siyasi partiler vergi kaçırıyor”

Bugüne kadar hiçbir partinin düzenlediği piyangolarının KDV’sini ödemediğini söyleyen Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun iki yıldır düzenlediği piyangonun KDV’sini ödemek için mücadele verdiğini belirtti.

“Yasada ödemesi gerektiği yazılmaktadır. Yıllardır yasayı çiğniyorlar” diyen Rahvancıoğlu, bu konuyla ilgili Bağımsızlık Yolu’nun açık çağrıda bulunacağını, siyasi partilerin vergi kaçırdığını ve bu konuda bir açıklama beklediklerini ifade etti.

“Sermayenin karşısına emeğin siyasetini koyma zamanı geldi”

“Asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesiyle emekçinin hayatı bir nebze olsun rahatlar” diyen Rahvancıoğlu, ayrıca kamu ve özel sektör emekçileri arasındaki duygusal uçurumun da ortadan kalkacağını söyledi.

Rahvancıoğlu “Ya gelirlerimizi arttıracağız ya da giderlerimizi azaltacağız, bunu için de eğitim, sağlık, enerji ve barınma gibi alanlarda hane halkının giderlerini azaltmak daha iyi olacaktır” dedi.

“Sermayenin karşısına emeğin siyasetini koyma zamanı geldi de geçiyor”

Buna bir örnek vermek istediğini belirten Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun 250 kw’a kadar enerji tüketiminin ücretsiz olmasını savunduğunu dile getirdi, El-sen ile bu konuyu görüştüklerini, El-sen’in de hane halkı için 250 kw’a kadar elektriğin ücretsiz olabileceğini belirttiğini kaydetti.

Dünyada bunu uygulayan ülkelerin olduğunu hatırlatan Rahvancıoğlu, elektriğin bir insan hakkı olduğunu, hane halkı bütçesini rahatlatacağını anlattı, “Sermayenin karşısına emeğin siyasetini koyma zamanı geldi de geçiyor” dedi.











Başa dön tuşu