KıbrısManşet

Kıb-Tek’te yine skandal

Kıb-Tek’te skandal bir iddiayı cevaplaması için Bilgi Edinme Hakkı Yasası çerçevesinde dilekçe sunduğumuz Kurumun Genel Müdürü Gürcan Erdoğan, bu dilekçemizi reddetti

Kaynak koşulu

 

Özgür Gazete muhabiri Zeynep Uyar, dün söz konusu dilekçeyi, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökbörü’ye vermek istedi, Gökbörü, dilekçeyi okudu ve Kurum Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’ı çağırdı. Erdoğan, muhabirimize “Kaynağınızı söyleyin dilekçeyi alalım” dedi.

Erdoğan istemedi

 

Muhabirimizin haber kaynağımızın ismini açıklamayı reddetmesi üzerine Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan da dilekçeyi işleme koymayı reddetti. Gökbörü, dilekçenin arşive gönderilmesini söyledi. Erdoğan ise kabul etmedi. Gökbörü, bunun üzerine dilekçenin fotoğrafını çekti ve muhabirimize iade etti.

Yasa görmezden gelindi

 

Bilgi Edinme Hakkı Yasası: İdare, bu Yasada yer alan istisnalar dışında kalan her türlü bilgi veya belgeyi, başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere gerekli idari ve teknik önlemleri almakla yükümlüdür.

 

İŞTE O DİLEKÇE

 











Başa dön tuşu