KıbrısManşet

Polis şikayeti işleme koymadı mı? Dede ve nenenin ifadesi neden alınmadı?

5 yaşındaki çocuğunun, eski eşinin anne ve babası tarafından değnekle dövüldüğünü, değneğin küçük çocuğun belinde kırıldığını ileri süren bir babanın, Girne Polis Müdürlüğü‘ne yaptığı şikayetin iki haftadır yürürlüğe koyulmadığı iddia edildi

Dedesi ve nenesi 5 yaşındaki çocuğu darp etti, belinde değnek kırdı iddiası

Polis Genel Müdürlüğü hakkında yapılan şikayetlere, torpil ve kayırma iddialarına her gün bir yenisi ekleniyor.

Gazetemizin polis kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre bundan yakşalık iki hafta karakola gelen bir baba; çocuklarını görmek için boşandığı eşinin anne ve babasının Çatalköy’deki evlerine gittiğinde, henüz 5 yaşında olan küçük çocuğunun ağladığını ve eski kayınpederinin elinde de kırık bir değnek olduğunu gördü.

Olayı polise taşıyan baba ifadesinde; çocuğunun kendisine “Nenem beni değnekle dövdü” dediğini ileri sürdü ve çocuğunun kalçasında ve belinde ciddi kızarıklık tespit ettiğini belirtti.

Polis şikayeti işleme koymadı mı?

Olayı takip eden gazetemiz, babanın Sosyal Hizmetler görevlisi eşliğinde Girne polisine şikayette bulunduğunu öğrendi ancak iddiaya göre aradan iki hafta geçmesine rağmen şikayet hala işleme koyulmadı.

Ciddi darp suçlamasıyla şikayet edilen dede ve neneyle ilgili herhangi bir tutuklama yapılmadığı, ilgili kişilerin ifadelerinin dahi alınmadığı bilgisine de ulaştı.

Babanın iddialarının doğru olup olmadığının dahi araştırılmaması, polisin görevini yerine getirmediği değerlendirmelerine sebep olurken, küçük bir çocuğun söz konusu olduğu bir olaya dahi gereken ilginin ciddiyetle gösterilmemesi “kayırma” iddialarını da gündemde tutmaya devam ediyor.











Başa dön tuşu