KıbrısManşet

Tel: Doğal afetin nasıl felaketle sonuçlandığını unutmuşa benziyorsunuz. Ama biz unutmadık!

Yeşil Barış Hareketi (YBH) Başkanı Feriha Tel, meslek odalarının büyük tepkilerine sahne olan ve Türkiye‘den ısmarlama projelerin “vize” alma zorunluluğunu ortadan kaldırmak isteyen İmar Yasası (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘nın, yarın Meclis komitesinde yapılacak olan toplantısına alınmayacağı kararının kendilerine bildirildiğini söyleyerek, yapılmaya çalışılan peşkeş ve oyunların farkında olduklarını söyleyerek mücadele çağrısı yaptı

Tel: Yapılmaya çalışılan peşkeş ve oyunların farkındayız

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tel, YBH Genel Sekreterinin az önce Meclis’ten arandığını ve yarın Meclis’te görüşülecek “İmar Yasası Değişikliği Komite Toplantısı’na YBH’yi temsilen katılan Dogan Sahir ve İzlem Nizam’ın alınmayacağının ve bu kararının da komite başkanı tarafından verildiğinin aktarıldığını belirtti.

Tel, “Ülkesinin sivil toplum örgütlerinden korkan bir yönetim kabul etmiyoruz. İmar Yasası Değişikliği adı altında yapılmaya çalışılan peşkeş ve oyunların farkındayız” dedi.

“Kim tarafından hazırlandığı belli bile olmayan bu çalışmayı reddediyoruz”

Tel şöyle devam etti;

“Bilimsek akıldan uzak, uzmanlarca hazırlanmamış hatta kim tarafından hazırlandığı belli bile olmayan gayri resmi bu çalışmayı bir kez daha reddediyoruz.

Şehir Plancıları Odamızın, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’mizin ve sivil toplum örgütlerinin dışlandığı bu çalışmayı tümden reddediyoruz.

“Biz unutmadık ve unutturmayacağız”

Yanı başımızda yaşanan doğal afetin nasıl felaketle sonuçlandığını çok erken unutmuşa benziyorsunuz.

Ama biz unutmadık ve unutturmayacağız. Bu da bizim kaybettiğimiz insanlarımıza en büyük sorumluluğumuzdur.

Aynı acıların ülkemizi yeniden kasıp kavurmasına izin vermeyeceğiz. Yarın yine de orada olup sonuna kadar direneceğiz”











Başa dön tuşu