KıbrısSporSürmanşet

25’inci Geleneksel Naci Talat Halı Saha Anı Futbol Turnuvası başladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Naci Talat Halı Saha Anı Futbol Turnuvası’nın 25’incisi dün akşam Gönyeli Spor Kulübü halı sahasında başladı

Turnuva’nın ilk gecesine CTP yetkilileri ve AKEL temsilcileri katıldı

CTP Gönyeli Ocak Örgütü tarafından her yıl duzenlenen 25’inci Geleneksel Naci Talat Halı Saha Anı Futbol Turnuvası, dün akşam Gönyeli Spor Kulübü’nün halı sahasında başladı.

Turnuva’nın ilk gecesinde düzenlenen etkinliğe CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, CTP Lefkoşa milletvekili, Naci Talat Usar’ın kızı Sıla Usar İncirli, diğer CTP milletvekilleri, CTP parti yöneticileri ve Kıbrıs’ın güneyinde faaliyet gösteren Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını Sıla Usar İncirli ve Asım Akansoy’un yaptığı turnuvanın açılış maçını Doğan Türk Birliği (DTB) ve Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü (KKTSK) kadın takımları gerçekleştirdi.

Turnuva, açılış maçının ardından diğer takımların mücadeleleriyle devam etti.

İncirli: Sporun toplumsal barışa büyük etkisi vardır

CTP’nin efsanevi genel sekreteri Naci Talat Usar’ın, kızı CTP milletvekili Sıla Usar İncirli, babası adına düzenlenen turnuva öncesi gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, sporun dünya barışına ve toplumsal barışa büyük etkisi olduğunu dile getirerek konuşmasına başladı.

Sıla Usar İncirli

“Babam siyasetteki sportmenliğini hep korudu”

İncirli, babasının küçük yaşlarda geçirdiği bir kazadan dolayı aktif spor yapamadığını, ancak sporun her türlüsünü sevdiğini; yerel takımların maçlarını sahada, olimpiyatlar, Dünya Kupası gibi birçok organizasyonu ise televizyonda yakından takip ettiğini kaydetti.

İncirli, Naci Talat için, “Siyasi yaşamı boyunca “sportmenlik dışı” birçok muameleye maruz kalmış olsa da, kendisi hiç etik dışı hareketlerde bulunmadı; siyasetteki sportmenliğini hep korudu ve yüreğindeki insan sevgisiyle herkesi kucakladı” ifadelerini kullandı.

“Siyaseti, demokrasi ve barışı inşa etmek için yapardı”

Babasının siyasi geçmişinden anekdotlar aktaran Sıla Usar İncirli, Naci Talat’ın siyaseti, Kıbrıs Türk halkının refahını ve mutluluğunu, ülkede adaleti, demokrasiyi ve barışı inşa etmek amacıyla yaptığını söyledi.

Babasının mücadele azminin eşsiz olduğunu dile getiren İncirli, “Gönyeli Ocak Örgütü’müzün 25’incisini düzenlediği, artık gelenekselleşen Naci Talat Halı Saha Futbol Anı Turnuvası’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Gönyeli Ocak Örgütü’müze, katılan bütün takımlara teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sporda da yerleşmesi çok önemli”

Limasol’da doğup Girne’de büyüyen Doğan Türk Birliği ve Lefkoşa’nın en büyük bölgesinin kulübü Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü kadın futbol takımlarının açılış gösteri maçında yer alacak olmasının ayrı bir önemi olduğunu dile getiren İncirli, “toplumsal cinsiyet eşitliğinin sporda da yerleşmesi bizler için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

İncirli konuşmasının sonunda, insanın mücadele azminin en güzel hali olan spor ile birlikte Naci Talat’ı özlemle andıklarını söyledi.

Akansoy: Naci Talat’ın adını yaşatmak bizim için görevdir

Açılışta konuşma yapan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy da, Naci Talat’ın adını yaşatmanın kendileri için bir görev olduğunu söyledi.

Asım Akansoy

Naci Talat’ın toplumu birleştiren bir isim olduğuna dikkat çeken Akansoy, Naci Talat’ın toplumsal var olmayı öne çıkarmanın, adalet, gelişim ve barış için mücadele etmenin adı olduğunu söyledi.

Akansoy, Naci Talat’ın tüm topluma mal olmuş birisi olduğunu vurguladı ve CTP olarak her zaman onun cesaretini örnek aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi.

“Gelecek turnuvaya AKEL de birkaç takımla katılmak istiyor”

Açılışa gündeyden AKEL yetkililerinin de katıldığını ifade eden Akansoy, AKEL yöneticilerinin önümüzdeki sene düzenlenecek olan turnuvaya birkaç takımla katılmak istediklerini kendilerine bildirdiklerini ve bundan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu