KıbrısManşet

Özkunt: TDP tertemiz mazisi ve güçlü kadrolarıyla ülkeye dürüst yönetimi getirecek

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, AKSA ile imzalanmak istenen alım garantili 15 yıllık sözleşmeye, kapalı Maraş’ta yapılmak istenen turistik tesis ve yat limanına, İmar (Değişiklik) Yasası ile ülkenin beton gömülmek istenmesine, 400-500 milyon dolarlık rant kapısına teslim edilen Ercan Havaalanı’na, kepazeye dönen Girne Antik Limanı restorasyon çalışmalarına işaret ederek, ülkeyi bu bataktan tertemiz kadrolarıyla TDP’nin çıkarabileceğini söyledi

Özkunt: Yanılmamışım. Yeni bir 15 yıllık rant kapısı açılıyor

Parti adına yazılı açıklama yapan Özkunt, geçen hafta Bağımsız Web TV’de katıldığı Ali Baturay’ın programında “Atanmış hükümet üyelerinin Ankara’ya çağrılmasının Kıbrıs Türk halkı yararına bir sonuç getirmeyeceğini, olsa olsa Aksa ile yeni bir sözleşmenin bir an önce imzalanmasının telkin edilebileceğini” ifade ettiğini hatırlatarak, “Yanılmamışım. Yeni bir 15 yıllık rant kapısı açılıyor” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun, AKSA ile 15 yıllık “alım garantili” bir sözleşme imzalanması için Kıb-tek’e yetki verdiğine dair Resmi Gazete’de yayımlanan kararına işaret eden Özkunt, 2004 yılında 5 yıllık, 2009 yılında 15 yıllık ve yeni bir 15 yıllık sözleşme ile Kıb-tek’in AKSA’ya devri için ne gerekiyorsa yapıldığını söyledi.

“El-sen eyleminin sonlandırılması ve grevin kırılması sonrası kimse eylemlilik beklemesin”

Tüm bunlar yapılırken, kurumun da borç batağında olduğunu hatta geçtiğimiz günlerde 805 milyon TL ile tarihinin en büyük borçlanması yaptığını anımsatan Özkunt, Kıb-tek’in yatırım yapmak şöyle dursun, tamiratlarını bile yapmaktan aciz duruma getirildiğini, bu arada da kimlerin cebine milyon dolarların gideceğini tahmin etmenin hiç de güç olmadığını vurguladı.

Özkunt, “Ana muhalefeti hiç eleştirmek istemiyorum ama 2009 yılındaki sözleşmenin günahı ortada dururken, son El-sen eyleminin sonlandırılması ve grevin kırılması sonrası, 20 örgütle birlikte imzalanan sözde deklarasyonda (enerji strateji planı ve birlikte eylemlilik gibi) söylenenler ışığında herhangi bir karşı duruş ve eylemlilik bekleyenler boşuna beklemesin” dedi.

“Maraş, Girne Antik Liman, Lapta Marina Projesi, AKSA ve dahası…”

TDP’nin o süreçte genel grev çağrısı yaparken, maalesef birilerinin hükümetin dümen suyuna girmeyi tercih ettiğini, AKSA ile yapılmak istenen bu sözleşmenin de tereyağından kıl çeker gibi imzalanacağını kaydeden Özkunt, “Sıradaki gelsin” diyerek Maraş’taki arazi konusuna da değindi.

Bakanlar Kurulu’nun, kapalı Maraş’taki Kıbrıs Cumhuriyeti’ne ait parsellere yat limanı ve turistik tesis yapma kararına işaret eden Özkunt, yolsuzlukla anılan ve Jet Skandalı’yla hatırlanan Lapta Marina Projesi’ne ve aylardır bitmeyen ve yanlış malzemelerle tarihin katledildiği Girne Antik Liman’nın restorasyon projesini hatırlattı.

“Ülke her yönüyle yolsuzluk ve beceriksizlik batağına saplandı”

“Bu kadarla da kalmıyor” diyen Özkunt, İmar (Değişiklik) Yasası ile neredeyse tüm ülkenin beton rantına teslim edilmek istenmesine, 400-500 milyon dolarlık bir rant kapısına teslim edilen, meteoroloji gözlem kulesi, polis ve gümrük bölümlerinin yapımının unutulduğu Ercan Havaalanı’na da işaret ederek, her yönüyle yolsuzluk ve beceriksizlik batağına saplanan ülkeyi düze çıkarmak için UBP ve zihniyetinin bir daha dönmemek üzere yönetimden uzaklaştırılmasından başka yol kalmadığını kaydetti.

Özkunt, “TDP tertemiz mazisi ve güçlü kadroları ile bu ülkeye liyakatlı, dürüst ve şeffaf yönetimi getirecek. Emekçinin hakkının verileceği ve sosyal devletin tün gereklerinin yerine getirileceği refah bir toplumu ancak sol değerleri taşıyan bir yönetim anlayışı ile mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu