KıbrısManşetYaşam

Serdaroğlu: Çocuklarımız kime emanet? Bakanlık ve hükümet olarak siz mesul değil misiniz?

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Çağlayan Çocuk Yuvası‘ndaki çocuklardan sorumlu olan atanmış Başbakan Ünal Üstel ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Hasan Taçoy‘a çağrı yaparak, yuvadaki sadece 6 “anne” kaldığını, temizlik görevlilerin dahi yuvayı terk ettiğini söyledi

Serdaroğlu: 10 kişilik işi 6 kişi yapıyor, 72 saate varan mesailer oluşuyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Serdaroğlu, Çağlayan Çocuk Yuvası’nda kalan kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklarınzor günler geçirdiğini, kurumda gerek emekli olan gerekse farklı gerekçelerle ayrılan personel nedeniyle ciddi açık oluştuğunu kaydetti.

Serdaroğlu, “Bu yüzden şu anda kurumda çalışanlar, aylık 360 saate varan mesai yapmak zorunda kalıyor. Bu da 48 saati aşan, zaman zaman 72 saate varan uzun çalışma saatleri anlamına geliyor” dedi.

“Temizlikçiler de kurumu terk etti, o işler de annelere kaldı”

Kurumda şu anda 10 annenin görev yaptığını, sağlıklı bir çalışma düzeni için ise en az altı anneye daha ihtiyaç olduğunu belirten Serdaroğlu, meselenin sadece anne olarak görev yapanlarla ilgili olmadığını, temizlikçilerin de iş bıraktığını ve dolayısıyla bu işin de zaten az sayıda olan annelerin üzerine yıkıldığını anlattı.

Serdaroğlu, “Çağlayan Çocuk Yuvası’ndan sorumlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Hasan Taçoy’a ve hükümetin başı olarak Sayın Başbakan Ünal Üstel’e soruyoruz” diyerek şu soruları yöneltti;

-Çocuklarımız kime emanet?

-Bakanlık olarak, hükümet olarak bu çocuklarımızdan siz mesul değil misiniz?

-Yardıma ve ilgiye muhtaç kimsesiz çocuklarına sahip çıkamayan bir hükümet, hatta bırakın hükümeti bir devlet olabilir mi? Olsa bile o hükümete, o devlete güven kalır mı?

-Oturduğunuz koltuklarda size emanet edilen kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklarımıza sahip çıkamayacaksınız, siz ne iş yaparsanız?

“İhtiyacı olan birimlere değil de rahat gördükleri başka birimlere mi yandaşlarını istihdam ettiler?”

Başta Çağlayan Çocuk Yuvası’ndan sorumlu olan Bakan Taçoy olmak üzere Başbakan Üstel’i bu evlatlara karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet eden Serdaroğlu, Üstel’in seçim öncesi istihdam yaparken neye göre istihdam yaptığını da sorguladı.

Serdaroğlu, “İhtiyacı olan birimlere değil de rahat gördükleri başka birimlere mi yandaşlarını istihdam ettiler?
Açıkça söylüyoruz. Sizin siyasi hesaplaşmalarımız bizim umurumuzda değildir. Bizim derdimiz kimsesi olmayan, yardıma ve ilgiye muhtaç olan, yuvada kalan çocuklardır. Bu çocuklara sahip çıkmak sizin boynunuzun borcudur. En azından bu kadarını bu topluma borçlusunuz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu