InstagramKıbrısManşet

DAÜ’de bugün, Çavuşoğlu Başkanlığında tüm tarafların olduğu “çözüm paketi” toplantısı yapılıyor

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) içinde bulunduğu mali krizden çıkması için Akademik Personel Sendikası (DAÜSEN) ve Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) tarafından hazırlanan “Çözüm Paketi ve Protokolün” hükümete sunulmamasının sebebinin; VYK Başkanı Erdal Özcenk‘in süreci tıkaması değil taraflar arasındaki uyuşmazlık ve farklı görüşler olduğunu söyledi

Çavuşoğlu: Sebep Özcenk’in süreci geciktirmesinden ziyade taraflar arasındaki görüş farklılıkları

Konuyla ilgili Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal’ın sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, işveren sıfatıyla VYK, DAÜSEN, TİS imzalamaya yetkili diğer DAÜ sendikası ve hükümetin taraf olarak imza koyacağı ve her bir tarafa farklı sorumluluklar yükleyen protokolün taslağının uzun süre önce hazırlanmasına rağmen hükümete sunulmama sebebinin, sendika ve VYK arasındaki görüş farklılığı olduğunu söyledi.

DAÜ’nün içinde olduğu mali krizin bugün değil üç yıl önce başladığını ve DAÜ yönetimine o günlerde de bu yapının sürdürülebilir olmadığını söylediğini ifade eden Çavuşoğlu, DAÜ çalışanlarının da kendisine tepki göstererek “DAÜ Bizimdir” sloganı ürettiğini anlattı.

Çavuşoğlu, “Ben de buna karşın ‘DAÜ Hepimizindir‘ söylemini her yerde söylemeye devam ettim. Bu duruşumdan vazgeçmedim” dedi.

“Bugün benim Başkanlığımda tüm taraflar toplanacak ve paket ve protokole son hali verilecek”

Gelinen aşamada, yaklaşık 5 aydır ekonomik yapının düzeltilmesi için bir protokol yapılması ve herkesin de buna uyması gerektiğini söylediğini kaydeden Çavuşoğlu, konuyla ilgili hem VYK hem Rektörlük hem de sendikalarla hem ayrı ayrı hem de topu olarak görüştüğünü ve toplantılar yaptığını belirtti.

Çavuşoğlu, “İlgili tarafların ayrı ayrı yaptığı çalışmalar da var, ortak yaptıkları çalışmalar da. Ben de VYK’ya, bugün saat 09.00’da tüm tarafların olacağı ve çözüm paketi ile protokol taslağına son halinin verileceği bir çalışma toplantısı düzenlenmesi için çağrı yapmasını istedim. Bugün saat 09.00’da DAÜ’de benim Başkanlığımda bir toplantı başlayacak ve gün boyunca çalışmalara ben de katkı koyacağım. Gecikmeden pakete son halini vereceğiz ve hükümet de üzerine düşeni yapacak” bilgisini verdi.

“Geciktirme değil tarafların arasındaki uyuşmazlık süreci uzattı”

Çavuşoğlu, paketin hükümete sunulması noktasında sendikaların VYK Başkanı’nı sorumlu tutmaları konusuna da değinerek, sürecin uzamasını; bilinçli geciktirmeden ziyade tarafların farklı görüşleri olmasına bağladı. Bugünkü toplantıyı da bu yüzden istediğini yineledi.

“Mali düzenleme yapılmadan borçlanma izni verilemez”

DAÜ yönetiminin borçlanabilmesi için Bakanlar Kurulu’nun neden izin vermediği konusundaki soruyu da yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, mali düzenleme yapılmadan borçlanma izni verilmesinin, borcun nasıl ödeneceği sorularını havada bırakacağını belirtti.

Çavuşoğlu, “Güven meselesinden ziyade, borçlanma ve borcu ödeme konusunun çerçevesinin çizilmesi gerekiyor ki borçlanma izni verilebilsin” dedi.

Neler olmuştu?

Hükümet “iyi polis-kötü polis” mi oynuyor? Özcenk’in amacı ne? Üstel neden görevden almıyor?











Başa dön tuşu