InstagramKıbrısManşet

Serdaroğlu: Çözemiyorsanız; 50 vekilin her biri bir çocuk sahiplensin, sorun ortadan kalksın

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, kimsesiz çocuk ve bebeklerin bakıldığı devlete ait Çağlayan Çocuk Yuvası‘ndaki çocukların “Allah’a emanet” bırakıldığını söyleyerek, “Usandık sizi eleştirmekten. Bu kadar mı yüzsüzsünüz?” dedi ve atama Başbakan Ünal Üstel‘e “Seçim öncesi yaptığınız istihdamlar nerede? Nerede çalışıyor bu insanlar?” diye sordu

Serdaroğlu: Meclis’teki 50 vekilin her biri bir çocuk sahiplensin, bu sorun da ortadan kalksın

Yuvadaki anneler ve sendika üyeleriyle birlikte kurum önünde toplanarak basın açıklaması yapan Serdaroğlu, sosyal devletin sosyal kurumlara sahip çıkması gerektiğini ancak hükümet tarafından hem buradaki çocukların hem de annelerin yalnızlığa terk edildiğini belirterek, kimsesiz ve yaşama tutulmaya çalışan çocukların kaderine terk edildiğini söyledi.

Serdaroğlu hükümete seslenerek; “Eğer siz bu çocuklara sahip çıkmayacaksanız, biz sahip çıkmasını biliriz. Eğer devlet bu kadar acizse, emekli çıkanlar nedeniyle oluşan personel eksikliğini gideremeyecekse, Meclis’teki 50 milletvekilinin her biri bir çocuk sahiplensin, bu sorun da ortadan kalksın” ifadelerini kullandı.

“Seçim öncesi yaptığınız istihdamları nereye yaptınız Sayın Üstel? Nerede çalışıyor bu insanlar?”

Sorunun birinci sorumlusunun atama Başbakan Ünal üstel ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy olduğunu vurgulayan Serdaroğlu, eğer Çalışma Bakanlığı bu sorumluluğu alamıyorsa o koltukta oturmasının da bir anlamı olmadığını kaydetti.

“Başbakana da sesleniyoruz” diyen Serdaroğlu Üstel’e; “Seçim öncesi yaptığınız istihdamları nereye yaptınız Sayın Üstel? Çıkın bu topluma anlatın. Nerede çalışıyor bu istihdam ettikleriniz? Neredeler?” diye sordu.

“Burada küçük çocuklarımız ve bebeklerimiz var”

İki yıl önce yine aynı kurumda yaşanan personel eksikliği nedeniyle aynı yerde eylem yaptıklarını hatırlatan Serdaroğlu, o dönemde yuvaya bir iki istihdam yapıldığını ancak tüm eksiklik tamamlanacak dendiği halde süreç içinde yeni istihdam yapılmadığı gibi emekliye çıkmalar da devam ettiği için eksikliğin büyüdüğünü kaydetti.

Serdaroğlu, “Çağlayan Çocuk Yuvası telafisi olmayan hizmetlerin verildiği bir yerdir. Biz sokaklara çıktığımızda bile eğer söz konusu Çağlayan Çocuk Yuvası’ysa, hassasiyetle eylem yaparız. Burada küçük çocuklarımız ve bebeklerimiz var” dedi.

“Usandık sizi eleştirmekten. Bu kadar mı yüzsüzsünüz?”

“Bu kadar beceriksizlik, düşüncesizlik ve haysiyetsizlik olmaz, yeter!” diyerek duruma isyan eden Serdaroğlu hükümete “Bizim sizi eleştirmek dışında başka işimiz yok mu? Usandık sizi eleştirmekten. Bu kadar mı yüzsüzsünüz? Çocuk bunlar çocuk, devlet tarafından sahiplenilmeyi bekleyen kimsesiz çocuklar. Artık sinir uçlarımıza dokunuyorsunuz” dedi.

Personel eksikliği nedeniyle, yuvadaki annelerin 72 saati geçen mesailerde ara vermeden çalışmak zorunda kaldığını ancak bu kişilerin de bir aileleri evde bekleyen çocukları olduğunu hatırlatan Serdaroğlu, “Bir insan hiç durmadan 72 saat çalışabilir mi? Düşünün; sabah işe girecek ama ertesi sabah çıkamayacak ve bu günlerce devam edecek” ifadeleriyle süreci anlattı.

“Çocuklar Allah’a emanet ama bunların Allah’ı da yok”

“Hükümeti ciddi ciddi uyarıyoruz” diyen Serdaroğlu 6 kişilik personel eksikliğinin cuma gününe kadar giderilmemesi durumunda eylem ve grevlere gitmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Serdaroğlu, “Çocuklar burada Allah’a emanet ama bunların Allah’ı da yok. İstediğiniz zaman bir günde istihdam da yaparsınız adam da kaydırırsınız, bunu da yapacaksınız” dedi.

Haber: Pınar Barut
Fotoğraflar: Kadir Sidal











Başa dön tuşu