InstagramKıbrısManşetSiyaset

KSP: Emperyalist tahakküm kırılmadan Kıbrıs sorunu çözümlenemez

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Merkez Komitesi, 15-20 Temmuz 1974 olaylarının 49. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, her iki saldırıyı da kınayarak, Kıbrıs sorunu üzerindekiemperyalist tahakküme işaret etti

KSP: Emperyalist tahakküm kırılmadan Kıbrıs sorunu çözümlenemez

Yazılı açıklama yapan parti, “Faşist darbe ve işgalin 49. yılında her iki saldırıyı da nefretle kınıyoruz! Emperyalist tahakküm kırılmadan Kıbrıs sorunu çözümlenemez” ifadelerini kullandı

Parti açıklamasında, “15-20 Temmuz 1974 olaylarının 49. yıldönümünde her iki saldırıyı da Kıbrıs Sosyalist Partisi olarak şiddetle kınıyoruz. 15 ve 20 Temmuz olayları 49 yıl önce NATO bünyesinde hazırlanan planlar çerçevesinde Kıbrıs’ımızı Taksim etmek üzere planlanmıştır” dedi.

“NATO’nun adamızı bölerek Türkiye, Yunanistan ve İngiltere arasında paylaştırma planları yaptı”

Açıklama şöyle devam etti;

“NATO’nun adamızı bölerek Türkiye, Yunanistan ve İngiltere arasında paylaştırma planları 1950li yılların ortalarında başlamış ve 1974 yılında bu plan hayata geçirilmiştir. Bu Plan sayesinde adamız ikiye hatta Britanya’nın ‘egemen’ üslerini de sayarsak üçe bölünmüştür.

Fakat 1950’li yıllarda yaratılan Kıbrıs sorunu hala çözülmemiş daha da karmaşık bir hal alarak Kıbrıs halkına yaşamı zehir etmiştir. Aradan geçen 49 yıla rağmen bu soruna çözüm bulunamamıştır.

Kıbrıs Sorununu planlayıp yaratan büyük emperyalist güçler tarafından yönetilen Birleşmiş Milletler bünyesinde 1968 yılından bu yana yürütülen “toplumlararası görüşmeler” hiçbir sonuca ulaşamamıştır.

Çünkü niyet Kıbrıs sorununu çözmek değildir. Adanın bölünmüş kalması ve Büyük Britanya’nın ada üzerindeki egemen üslerini koruması temel hedeftir.

Bu hedefe yönelik olarak Kıbrıs sorununu çözmek bir yana, yapılan hukuk dışı uygulamalar, nüfus aktarımları, mülkiyet gaspları ile sorun iyice içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

“Emperyalist güçler adamızda yeni bir çatışmanın temelini hazırlıyor”

Bu sorunlara şimdi bir de adamız etrafında bulunan doğal gaz ve Petrol rezervlerinin varlığı eklenmiştir. Kıbrıs açıklarındaki denizlerde bulunan bu zenginliği nasıl paylaşacaklarına ilişkin olarak emperyalist güçler dalaşmaya başlamıştır.

Bu çıkar kavgasını Kıbrıs halkının, adada yaşayan farklı ulusal topluluklardan tüm emekçilerin çıkarlarını korumak için başlatılmış bir mücadele olarak yutturmaya çalışan emperyalist güçler adamızda yeni bir çatışmanın temelini hazırlamaktadırlar.

Bizler emekçiler olarak hiç bir şekilde hangi etnik gruptan olursa olsun sınıf kardeşlerimize sermayenin çıkarları için silah çekmeyeceğimizi, böyle bir çatışma olması halinde tüm güçlerimizi sermaye sahiplerine ve adamızda hegemonyacı emperyalist güçlere karşı yönlendireceğimizi şimdiden ilan ediyoruz.

“Kıbrıs sorunu BM çerçevesinde çözülemez, Anti-emperyalist birleşik cephemizi oluşturmalıyız”

Kıbrıs sorunu ve bu sorunun beraberinde taşıdığı tüm diğer sorunlar Kıbrıs’ın işçi ve emekçi halk kitlelerinin emperyalizme karşı güç birliği içinde mücadele etmesi halinde çözümlenebilir.

Kıbrıs sorunu BM çerçevesinde çözülemez. 50 yıldır çözülmedi bundan sonra da çözülmeyecek. Sahte çözüm senaryolarıyla bizlere zaman kaybettirilmesine son vermeliyiz.

Anti-emperyalist birleşik cephemizi oluşturmak ve ülkemizi emperyalist boyunduruktan kurtarmak için daha fazla gecikmeden işbaşı yapmalıyız.

Yaşasın Tüm milliyetlerden Kıbrıs halkının anti-emperyalist güç birliği, yaşasın anti-emperyalist birleşik cephe mücadelemiz, yaşasın Kıbrıs Türkiye, Yunanistan ve Britanya halklarının anti-emperyalist, enternasyonalist güç birliği”











Başa dön tuşu