InstagramKıbrısManşet

Cesurer: El-sen mücadelesini her platformda arttırarak sürdürecektir

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, AKSA ile imzalanan sözleşmeyi hazırladığı ve yangından mal kaçırırcasına AKSA ile imzaladığnı söylediği kurum Genel Müdürü Dalman Aydın‘ın, sendika üyeliğinden ihraç edildiğini duyurdu, Aydın’ın “sahte menşei ürün” davasındaki Sayıştay raporunda da adının geçtiğini hatırlattı

Cesurer: Kuruma sahte ürün satılması olayında Sayıştay raporunda adı geçen Dalman; AKSA ile ilişkin ne noktada?

Sendika adına yazılı açıklama yapan Cesurer, Kıb-tek kurum müdürü Dalman Aydın’a “AKSA ile çıkar  ilişkin ne noktada?” diye sorarak Aydın’nın, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen; Kıb-tek’e sahte menşei belgesi ile sahte ürün satılmak istenmesi olayıyla ilgili Sayıştay raporunda “ürünlere uygunluk görüşü verdiği” için sorumluluk yüklenen eski Müdür Yardımcısı olduğunu hatırlattı.

Cesurer, “Şimdi ise Kıb-tek Genel Müdürü olan Dalman Aydın, dün yangından mal kaçırırcasına Başbakanın Türkiye’de kabloyla elektrik getirilmesi konusunda imzaladığı ön protokolle ilgili hummalı bir çalışma yaparak,  AKSA’ya imzalatılmaya çalışılan sözleşmeyi hazırlayarak Başbakana götürdü” dedi.

“Aydın, ekmek yediği teknenin satıması için çalışıyor”

El- sen’in geçtiğimiz Pazartesi günü Başbakanla toplantı halindeyken, Kıb-tek Müdürüne sözleşmeyi imzalanmadan önce incelemek ve görüş bildirmek için El-sen’e verilmesi talimatı verildiğini, bunun üzerine Aydın’ın ise sözleşmeyi son güne kadar kendilerine teslim etmediğini söyleyen Cesurer, Dalman’ın bu durumda Başbakan’ın talimatını dahi uygulamadığını kaydetti.

Cesurer, “Gelinen noktada anlaşılıyor ki; Kıb-tek Genel Müdürü AKSA’dan aldığı talimatları yerine getirmek adına ekmek yediği teknenin satılması için çalışmaktadır” dedi.

“Aydın’ın 9 ay süre ile El-sen’den ihracına karar verilmiştir”

Cesurer şöyle devam etti;

“Ekmek yediği Kıb-tek ve çalışma arkadaşları, yapılan ihaneti kabul etmemekle birlikte bu gün itibarı ile Dalman Aydın’ın El-sen ve çalışanlar olarak Kıb-tek Müdürlüğünü hak etmediği kanaatindeyiz.

Bu bağlamda El-sen Tüzüğünün 23. Maddesi uyarınca; 9 ay süre ile üyelikten ihracına karar verilmiştir.

Bu gün basında yer alan AKSA ile imzalanan sözleşmenin içeriği sendikamız ve halktan gizlenerek imzalanmıştır.

Bahse konu dolar üzerinden imzalanan sözleşme, ülkemizde yaşanan maliyet artışlarına katlanarak devam etmesine sebep olacaktır. Bu maliyet artışlarının baş sorumlusu da Dalman Aydın olacaktır.

Sözleşmenin içeriğinin ortaya çıkması ile birlikte sendikamız El-sen mücadelesini her platformda arttırarak sürdürecektir”











Başa dön tuşu