EkonomiInstagramKıbrısManşetYaşam

Tuğcu: Vatandaş için geçerli olan ilgili yasalar, Ercan’a gelince neden uygulanmadı?

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, elektrik konusundaki prosedürün, Cratos Otel ve Yakın Doğu Hastanesi‘nde (YDÜ) olduğu gibi Ercan Havalimanı‘nda da uygulanmadığını söyleyere, Ercan’daki elektriğin “geçici akım“la sağlandığını ve yolcular ile personelin risk altında olduğunu vurguladı

Tuğcu: Ercan’daki elektrik durumu; çalışanlar ve yolcular için ciddi bir tehlike oluşturuyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Tuğcu, Ercan Havalimanı’nda ciddi anlamda can ve mal güvenliği tehlikesi olduğunu, gerekli elektrik altyapısı henüz tamamlanmadan, 20 Temmuz günü alelacele hizmete sokulan yeni havalimanının, bu haliyle gerek çalışanlar gerekse yolcular için ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Ercan Havalimanı, uzmanlar tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen, eksiklikleri tamamlanmadan, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve Erdoğan’ın talimatıyla, 20 Temmuz günü açılmıştı

Tuğcu, “Havalimanının elektrik şebekesi henüz tamamlanmadığından, enerji halen halk arasında ‘inşaat elektriği’ olarak da bilinen ‘geçici akım’ ile sağlanmaktadır. Sırf açılışı 20 Temmuz törenlerine yetiştirilsin diye bina eksikler giderilmeden, elektrik sistemi henüz Kıb-tek’in son kontrollerinden geçmeden devreye konmuştur” dedi.

“Vatandaş için geçerli olan ilgili yasalar, Ercan’a gelince neden uygulanmadı?”

Tuğcu açıklamasına şöyle devam etti;

“Nasıl ki Kıb-tek çalışanları bir evin inşaatı dört dörtlük tamamlandıktan sonra o evin elektrik sistemini kontrol ederek onaylar, Ercan’ın da böyle bir işleme tabi tutulması gerekmektedir ve bu henüz yapılmamıştır.

Hal böyleyken, bir de bunun üzerine limanda yaşanan elektrik kesintileri, ciddi bir yangın tehlikesini de beraberinde getirmektedir.

Elektrik konusunda vatandaş için geçerli olan ilgili yasalar, konu Ercan’a gelince neden uygulanmamaktadır?

Toplum olarak uymak zorunda olduğumuz yasaların, hükümet ettiğini zannedenler eliyle delinmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

“Siyasi şov adına insan hayatı hiçe sayıldı”

Daha da önemlisi, siyasi şov adına insan hayatının bu kadar hiçe sayılması, hiç kabul edilebilir bir durum değildir.
Geçici akımla ilgili bir diğer önemli konu ise normal tarifeye göre çok daha pahalı olmasıdır.

Geçmişte Cratos Hotel ve Yakın Doğu Hastanesi de yine benzer şekilde, aceleyle açılmış ve geçici akım tarifesiyle faturalandırılmış, yüksek faturalar nedeniyle konu mahkemelere kadar gitmiş ve Kıb-tek çok büyük bir maddi zarara uğratılmıştır.

Bizler Kıb-tek çalışanları ve El-sen yönetimi olarak, kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirmeyi bir görev sayıyor ve yaşananları halkın takdirine bırakıyoruz”











Başa dön tuşu