InstagramKıbrısManşetYaşam

Mağdur eden sadece Ercan Havalimanı değil, FlyKıbrıs da yolcuları isyan ettirdi

Ercan Havalimanı‘nda sabahtan bu yana yolculara eziyet yaşatan “elektrik krizi“nin yanında bir de FlyKıbrıs adlı havayolu şirketinin yarattığı mağduriyetler eklendi. Şirket yolculara, bugünkü uçuşuşu önce Pegasus‘a devrettiğini bildirdi, Pegasus’u arayan yolcular “İletilen kimlik ve yolcu bilgileri yanlış” cevabını alında ortada kaldı

“FlyKıbrıs’tan arandık, uçuş saatimizin değiştiği ve Pegasus’la gideceğimiz bilgisi verildi”

Özgür Gazete‘ye ulaşarak, geçtiğimiz hafta anne ve babası için FlyKıbrıs adlı Havayolu şirketinden Kıbrıs-Diyarbakır “gidiş-dönüş” uçak bileti aldığını söyleyen bir yurttaş, anne ve babasının geçtiğimiz hafta sorunsuz şekilde adaya geldiğini belirtti.

Ailesinin adaya gelmesinden birkaç gün sonra FlyKıbrıs şirketi tarafından aranan yurttaşa, teknik bir sebepten dolayı dönüş uçuşunun sabah 09.00’dan akşam 17.00’a alındığı ve uçuşun FlyKıbrıs değil Pegasus Havayolu ile yapılacağı bilgisi verildi.

“Bugün de Pegasus bize: Bilgiler yanlış diyor”

Bu durumu kabul ederek herhangi bir mağduriyet bedeli talep etmeyen yurttaş ikinci şokunu ise bugün yaşadı. Ercan’daki elektrik krizi nedeniyle anne ve babasının gideceği uçuşun akibetini öğrenmek isteyen yurttaş Pegasus’tan “Verdiğiniz yolcu isimleri listede var ancak kimlik numaraları ve doğum tarihleri hatalı” cevabını aldı.

Bu durumun nasıl düzeleceği konusunda ne yapacağını bilemeyen yurttaş, uçuş hakkında da bilgi alamadı. Yolcular ise belirsiz bir beklemeye mahkum edildi.











Başa dön tuşu