InstagramKıbrısManşetSiyaset

Benter “Kilisenin itirazı yok” dedi, Başpiskopos “Haberimiz yok, karşıyız” açıklamasını yaptı

Ortodoks Kilisesi Karpaz Piskoposu Christophoros, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’in “Kilisenin herhangi bir şikayeti yok” ifadelerinin tam tersine, Apostolos Andreas Manastırı‘na “mescit” yapılacağından haberi olmadığını ve karara karşı olduğunu açıkladı

Benter “Kilisenin itirazı yok” dedi, Başpiskopos “Haberimiz yok, karşıyız” açıklamasını yaptı

Bugün Kıbrıs” gazetesinin geçtiğimiz gün gündeme getirdiği, Karpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı’na “mescit” yapılması kararı gündeme bomba gibi düşmüş, toplumun geniş kesimlerinden de “siyasi provokasyon” olarak yorumlanmıştı.

Gazete konuyla ilgili Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’le de konuşmuş ve Benter, “Kilisenin herhangi bir şikayeti yok” açıklamasını yapmıştı. Ancak Kıbrıs Haber Ajansı‘na (Cyprus News Agency-CNA) konuşan  Başpiskopos Christophoros, durumdan haberdar olmadığını açıkladı.

Christophoros herhangi bir girişim konusunda bilgilendirilmediğini belirtti ve “Bir kararın ilan edilmesi istişare edildiği anlamına gelmez. Görünüşe göre şimdi de manastıra gelen Müslümanların ibadet etmesi için o odalara halılar sermek istiyorlar. Nasıl ki Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesine saygı duyuyorsak aynısını bekleriz. Apostolos Andreas Manastırı’nın niteliği değiştirilmemelidir. Her iki taraf da yüzyıllardır var oldukları biçimde bir arada yaşamamıza yardımcı olan dini yerlere saygı duymalıdır. Hafta başında manastırı ziyaret edeceğim” dedi.

Apostolos Andreas Manastırı










Başa dön tuşu