InstagramKıbrısManşetSağlık

Berova, meslektaşı olan hekimlerin kendilerini ilgilendiren yasayı görme talebini reddetti!

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-iş) Başkanı Dr. Şükrü Onbaşı, Meclis’teki “İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi“nde görüşülen “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı“nın, pazartesi komitede yapılacak son toplantısına katılım taleplerinin, komite başkanı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova tarafından reddedildiğini açıklayarak, Berova’ya bir de basın aracılığıyla çağrı yaptı

Onbaşı: Tasarıda, paydaşların özverili çalışması ile sona gelindi

Sendika adına yazılı açıklama yapan Onbaşı, Meclis’teki “İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi” Başkanı UBP Milletvekili Dr. Özdemir Berova’ya “na çağrı yaparak, yıllardır komitede görüşülmeyi bekleyen “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın, sağlıkta örgütlü sendikalar, meslek örgütleri ve Sağlık Bakanlığı ve diğer paydaşların özverili çalışması ile sona gelindiğini belirtti.

Onbaşı, “Söz konusu yasa ülkedeki sağlık hizmetlerinin sürdürülebilmesi için son derece önemlidir. Yeni hastaneler, ameliyathaneler, servisler ve yoğun bakımların açılması ancak bu yasanın yürürlüğe girmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

“Berova, son toplantıya katılım talebimizi reddetti”

Yasa çalışmaları süresince tüm paydaşların yasanın en erken zamanda yürürlüğe girebilmesi adına birçok talep ve beklentilerini tehir ettiğini, gerekli her konuda fedakarlık da gösterdiğini kaydeden Onbaşı, son zamanlarda Meclis alt komitede yapılan toplantılara sendikaların davet edilmemesine de hiçbir itirazımız olmadığını hatırlattı.

Onbaşı, “Sağlıkta örgütlü tüm paydaşlar olarak, 31/07/2023 pazartesi günü yapılacak olan son toplantıya yasanın son halini görmek, fikir ve görüşlerimizi belirtmek için katılmayı talep eden bir dilekçe Cumhuriyet Meclis Başkanlığı’na verdik. Katılım talebimizin komite başkanı Dr. Özdemir Berova tarafından reddedildiğini öğrendik. Milletvekili meslektaşımız, Dr. Özdemir Berova’ya bir de basın aracılığı ile seslenerek, komitenin yapılacak bu son toplantısına katılım talebimizin aynen devam ettiğini bildiririz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu