InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

Björnsson: Adanın yeniden birleşmesine giden yolu açacağına inanıyoruz

Avrupa Birliği (AB) Kıbrıs Türk toplumuna yönelik “2023 AB Burs Programı” kapsamında, 150 yeni burslunun seçildiğini duyurdu

2023 AB Burs Programı” kapsamında, 150 Kıbrıslıtürk öğrenci seçildi

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, bu yılki programın, toplumun AB’deki eğitim ve mesleki gelişim fırsatlarını takip etme konusundaki ilgisini yansıtan yeni bir yetenekli burslu grubu olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programının öncelikli amacı, toplum ile Avrupa Birliği arasındaki sosyal bağları desteklemek ve böylece Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini teşvik etmektir. 2007 yılında Erasmus+ programına alternatif olarak başlatılan AB’nin bu amiral gemisi programı Goethe Enstitüsü tarafından uygulanmaktadır ve bugüne kadar 33 milyon Euro’dan fazla bir bütçe ile 2000’den fazla Kıbrıslı Türk öğrenciye destek vermiştir” denildi.

Björnsson: Adanın yeniden birleşmesine giden yolu açacağına inanıyoruz

Açıklama şöyle devam etti;

“Avrupa Komisyonu Reform Genel Müdürlüğü Direktör Yardımcısı ve Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson şunları vurguladı;

‘Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programının 2023 çağrısı, Avrupa Birliği’nin eğitim ve mesleki gelişimi desteklemeye yönelik devam eden kararlılığını yansıtmaktadır.

Avrupa Birliği bugünün burslularına yatırım yaparak yarının liderlerini, yenilikçilerini ve değişim oluşturucularını yaratmayı amaçlamaktadır.

AB, bu kişilerin bilgiye ve kendilerini geliştirmeye olan bağlılıklarının hem kişisel gelişimleri hem de Kıbrıs Türk toplumunun genel ilerlemesi üzerinde dönüştürücü bir etki yaratarak adanın yeniden birleşmesine giden yolu açacağına inanmaktadır’

Gauler: Eekor sayıda başvuru aldığımız için çok mutluyuz

Goethe Enstitüsü Kıbrıs Direktörü Gabriele Gauler ise şöyle konuştu;

‘Goethe Enstitüsü olarak Avrupa Komisyonu ile işbirliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz ve AB’nin amiral gemisi projesi olan Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programının etkisini artırma konusunda son derece kararlıyız. 2023/24 akademik yılında rekor sayıda başvuru aldığımız için çok mutluyuz’

“AB kapsayıcı bir öğrenme ortamını teşvik etmekte kararlıdır”

Bu prestijli burs programı kapsamında seçilen burslular, 24 AB Üye Ülkesinde bilimden sanata, insani bilimlerden Avrupa dil becerilerine kadar geniş bir yelpazede ileri düzeyde eğitim ve öğrenim görme fırsatına sahip olacaklar. Avrupa Birliği, bursluların kültürler arası değerli deneyimler edinebilecekleri ve fikir alışverişinde bulunarak akademik yolculuklarını zenginleştirebilecekleri, çeşitlilik içeren ve kapsayıcı bir öğrenme ortamını teşvik etmekte kararlıdır.

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı hakkında daha fazla bilgi için lütfen EU SCHOLARSHIP (euburs.eu) adresini ziyaret ediniz”











Başa dön tuşu