EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Şenkul: Sen turist getirecen, ben de kenti düzeltmek için çalışacağım Serhan. Bu kadar basit…

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç‘un açıklamalarına işaret ederek, Girne Antik Liman‘ın kendilerine devredilmesini, zemin için çıkarılan ekstra 10 milyonun da Belediyenin hesabına aktarılmasını istedi, “1 Eylül’de de gelin limanın kurdelesini bizimle birlikte kesin” dedi

Şenkul: Bahsedilenlerin tümünün eski yönetim tarafından yapıldığının belirtilmemesi kabul edilemez

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şenkul, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç’un Girne Antik Liman restorasyon projesiyle ilgili Girne Belediyesi’nin “eksiklikleri ve hataları” üzerinde madde madde yaptığı açıklamaya işaret ederek, bu bilgilendirmenin içinde doğrular ve yanlışların iç içe girdiğini ve ortaya anlaşılmaz bir açıklama çıktığını söyledi.

Şenkul, “Çok detaya girmeden açıklamada bahsedilen Girne Belediyesi ile ilgili projelerin tümünün ‘eski‘ idare döneminde yapıldığını belirtmemesi benim açımdan kabul edilemez. Bunu düzeltmesini bekliyorum aksi takdirde algı açısından kasıt ararım” dedi.

 

İkinci konunun da pompa istasyonunun temizliğine havaların sıcak olması nedeniyle çalışan gönderememeleri olduğuna dikkat çeken Şenkul, bunun da “iş engelleme” olarak lanse edilmeye çalışıldığını ancak  45 derece sıcakta kanalizasyon pompa istasyonuna “inmem çünkü tehlikelidir” diyen çalışanı kendisinin zorla oraya indiremeyeceğini kaydetti.

Şenkul, “Bu işler tehlikeli işlerdir, bugün İskele’de yaşanan olay da bunun en bariz ve acı örneğidir. Halkı bilgilendirmek önemlidir ama bir şartla: Bildiğiniz bir konu ise bilmediğiniz konuları bilirmiş gibi yapmakla ya da bilgi almakla olmuyor ne yazık ki. Özetle, bilgilendireyim derken manipülasyona sebeb olmuş sayın müsteşar.
Herkes bildiği işi yapmalı. Sen turist getirecen, ben de gelen turistin ve ülke insanının rahat etmesi adına kenti düzeltmek için çalışacağım Serhan. Bu kadar basit” dedi.

“Çok laf kalabalığına gerek yok. İş yapın iş, mazeret anlatmayın”

Şenkul konuyla ilgili ikinci sosyal medya paylaşımında ise şunları kaydetti;

“Sahibi olduğumuz Girne Antik Limanı bize devredin, zemin için çıkarılan ekstra 10 milyonu da Girne Belediyesi hesabına aktarın ve 1 Eylül’de gelin Antik Liman’ın kurdelesini bizimle birlikte kesin.

Çok laf kalabalığına gerek yok. İş yapın iş, mazeret anlatmayın. Bir da laf, artık biz de konuşacağız diyorsunuz ya; Konuşun ya, anlatın bize alçak orman arazilerini. Kervansarayı anlatın.

Kale arkasındaki belediye malını nasıl elden çıkarmayı hayal ettiğinizi anlatın. Antik Limanı nasıl özelleştirmeyi hayal ettiğinizi de anlatın. Evet bence de konuşmaya başlamak lazım artık”

Aktunç: Evet, birtakım hatalar oldu ama bütün kabahat Bakanlık’ta değil











Başa dön tuşu