InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Zanlılara 3’er gün daha tutukluluk verildi

İskele’deki Caesar Resort‘ta dün kirli su atık toplama havuzuna giren ve atıkların arıtılması ile ilgili 3 metre derinlikdeki koridor bölümünde çalışırken, yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle zehirli gaz soluyarak hayatını kaybeden iki emekçiyle ilgili soruşturmada tutullanan iki kişi Mahkemeye çıkarıldı

İskele Caesar Resort’taki iş cinayetiyle ilgili tutuklanan iki kişi Mahkemeye çıkarıldı

Mağusa Haber Ajansı‘nda (MHA) yer alan bilgiye göre; 4 yaşındaki Muefa Mohammad Şhayeste ve 33 Mohamad Aghjeloo‘nun iş cinayetine kurban gittiği olayla ilgili tutuklanan Caesar Resort Bakım ve Onarım Müdürü E.H ve Arıtma Tesisi Sorumlusu H.O.Yurdacan, İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Tahkikatı yürüten polis memuru Nuri Güner, Mahkemede zanlıların, “Tedbirsizlik” ve “İhmalkarlık yüzünden ölüme neden olma” suçlarından dolayı tutuklandıklarını aktardı. Güner, bugün Çalışma Dairesi’nin olay mahallinde iş sağlığı ve güvenliği açısından çalışma yaptığını da söyleyerek, Çalışma Dairesi uzmanlarının hazırlayacağı rapor ışığında tahkikata yön vereceklerini ifade etti.

Tahkikat memuru meseleyle ilgili olarak araştırmanın devam etmesinden dolayı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Fırat Kızıltunçlar da meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, “İki kişinin ölümüyle neticelenen olayda tahkikat memuru ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi sonucunu beklemektedir. Çalışma Dairesi iş kazasıyla ilgili söz konusu alanda inceleme yapmakta ve gerekli raporları hazırlamaktadır. Tahkikat memurunun alaması gereken ifadeler mevcuttur. Bunlar için süreye ihtiyacı vardır. Zanlıların serbest kalması durumunda söz konusu tahkikata etki edebileceği aşikardır. Tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmasını talep ederim” dedi.

İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Hasan Dağlı, soruşturma amaçlı zanlıların iki gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.











Başa dön tuşu