EkonomiInstagramKıbrısManşet

Aşam: “Reform” adı altında Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi batıyor

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) Başkanı Koral Aşam, reform” adı aldınta birleştirilen Mehmetçik ve Büyükkonuk Belediyeleri’nin, şu an 25 milyon TL ve bilinmeyen miktarda sterlin borcu olduğunu belirterek, maaşları ödenmeyen, hakları verilmeyen personele ise “Sizin arkanızda sendika varsa, benim arkamda da hükümet var” tehdidi yapıldığını belirtti

Aşam: “Reform” adı altında birleştirilen beledilerde dediğimiz oldu: Perşembenin gelişi çarşambadan belli

Sendika adına yazılı açıklama yapan Aşam, “Reform” adı altında bazı belediyelerin birleştirilmesinde, “perşembenin gelişinin çarşambadan belli olduğunu” söylediklerini hatırlattı ve “Perşembe geldi” dedi.

Aşam açıklamasında, “Mali bütçeden almaları gereken yasal payı çeşitli ayak oyunlarıyla, yerel yönetimlere aktarmayan ‘hükümet’ politikasına, aynı zihniyetle populist ve kötü yönetim sergileyen bazı belediye başkanlarının tutumları eklenince, bazı belediyeler batma noktasına gelmişti. Yerel yönetimlerde yapılması gereken, gerçekçi yasal değişikliklerle, yerel yönetimlerin mali gücünü, yetki ve sorumluluklarını artırıp denetimi yükseltmek olmalıyken, mevcut atanmış hükümet, “reform” adı altında aynı zihniyetle zaten batık olan belediyeleri birleştirdi” ifadelerini kullandı.

“Mehmetçik ve Büyükkonuk belediyeleri birleştirildi ve adına da reform dendi”

Aşam açıklamasına şöyle devam etti;

“Örnekse Büyükkonuk Belediyesi ve Mehmetçik Belediyesi. Mevcut borçlarından ötürü Büyükkonuk belediyesinin aylarca çalışanlara maaş veremediği herkesin halen zihinlerindedir sanırım.

Büyükkonuk Belediyesi’ne tek kuruş mali destek sağlamadan, yeni yeni ayakları üzerinde durabilmeyi başarmış Mehmetçik Belediyesi ile birleştirmenin, üstelik Büyükkonuk Belediyesi’ne bağlı 4 köyü de siyasi sayiklerle İskele Belediyesi’ne bağlamanın, Büyükkonuk Belediyesi’nin gelirlerini daha da daraltacağı gün gibi ortadaydı.

Mehmetçik ve Büyükkonuk belediyeleri birleştirildi ve adına da reform dendi.

“Belediyenin şu an 25 milyon TL ve miktarını bilemediğimiz sterlin borcu var”

Bu birleştirmenin Mehmetçik Belediyesi’ni de batağa sürüklemekten başka bir anlamı olmadığını söylediğimiz zaman ise ‘Başbakan’ Ünal Üstel ve ilgili komite başkanı Özdemir Berova, “TC ile imzalanan mali iş birliği protokolünde 600 milyon TL reform ödeneği olduğunu ve birleştirmeyle sorunların ortadan kalkacağını” söylediler.

Kısacası hayali reform sayesinde perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuştu ve perşembe geldi. Bugün Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin 25 milyon TL ve miktarını bilemediğimiz sterlin borcu var.

“Başkan çalışanlara; ‘Sizin arkanızda sendikanız varsa, benim arkamda da hükümet var’ tehdidi yapıyor”

15/2022 Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin Özel Yasa kapsamında, çalışanlar almaları gereken maaşları alamıyor, Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki hakları eksik veriliyor, geçici işçiler daimi kadroya geçirilemiyor ve yeni Toplu İş Sözleşmesi mesnetsiz gerekçelerle imzalanmıyor.

Sorunları çözmek için tüm iyi niyetini ve önerilerini ortaya koyan sendikamızla yapıcı diyalog kurmak yerine, atanmış hükümetle aynı zihniyet doğrultusunda hareket eden mevcut başkan ise ‘böl-yönet’ taktiği ile çalışanları kamplara bölmeye, örgütlü sendikalarını kendince sarı sendika ile değiştirmeye, sendika temsilcilerini ise ‘Sizin arkanızda sendikanız varsa, benim arkamda da hükümet var’ tehdidi ile sindirmeye çalışmaktadır.

Sonuç olarak, hem atanmış hükümeti hem de mevcut belediye başkanını yasalara uymaya, belde halkının hizmet alma hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz. Aksi durumda yaşanacak olan kaostan sendikamız sorumlu olmayacaktır”











Başa dön tuşu