InstagramKıbrısManşet

Tuğcu: Yazılı sınava 542 kişi girecek, şeffaflıkla ilgili büyük endişelerimiz var

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, 22 Ağustos’ta yapılacak olan ve 542 kişinin yazılı sınava tabi tutulacağı Kıb-tek’in açtığı münhallerle ilgili, sınava 5 gün kalmasına rağmen şaibe ve dedikoduların devam ettiğini söyleyerek, şeffaflık çağrısında bulundu

Tuğcu: Yazılı sınava 542 kişi girecek, şeffaflıkla ilgili büyük endişelerimiz var

Sendika adına yazılı açıklama yapan Tuğcu, Kıb-tek’in açmış olduğu personel alım münhallerinde, şeffaf bir sınav yapılmayacağı endişelerinin her geçen gün arttığını söyleyerek, 22 Ağustos’da yapılacak olan sınavlarda, 542 kişinin yazılı sınava tabi tutulacağını kaydetti.

Bu yazılı sınavların yapılış yöntemiyle ilgili çok büyük endişeler taşıdıklarını belirten Tuğcu, “Kıb-tek Genel Müdürü, belirsizliğin ve söylemlerin son bulması için şeffaf olmak ve tüm belirsizliklerin ortadan kalkması adına aşağıda sorduğumuz sorulara cevap verecek şekilde açıklama yapmak zorundadır” diyerek şu soruları yöneltti;

1- Sınav sorularını hangi üniversite hazırladı?

2- Sınav sorularının hazırlanmasında ve sonrasında güvenliğini kim sağlayacak?

3- Gözlemciler kimler olacak?

4- Sınava 5 gün kala sınava girmeye hak kazanan adaylar belirlendi mi?

5- Münhaller dışında, münhalsiz işe personel alımı yapılacak mı?

6- Sınava girecek aday listesi kimlerin elindedir?

7- Yazılı sınav geçme puanı eşit çıkması durumunda uygulanacak yöntem ne olacak?

8- Yazılı sınavı geçen adaylar ile ilgili mülakatlar şeffaf yapılacak mı?

“Sınava 5 gün kaldı ama hala belirsizlik var, ahbap-çavuş ilişkileri mi dönüyor?”

Sınav tarihine 5 gün kala, sınava girecek adaylar arasında rahatsızlık oluşturan söylemlerin arttığını ve 542 kişinin haklarının eşit ve düzgün bir şekilde korunamayacağı endişesinin yaşandığını bir kez daha vurgulayan Tuğcu, eşit ve hakedenin kazandığı bir sınavdan yana olduklarını belirtti.

Tuğcu, “Ancak sınava 5 gün kalmasına rağmen sınavla ilgili belirsizliğin sürmesi; bunun arkasında ahbap-çavuş ilişkilerinin döndüğüne dair dedikoduları doğrulamaktadır. Talebimiz Toplu İş Sözleşmesi’ndeki işe alma kurallarının istisnasız bir şekilde uygulanmasıdır. Kuralların uygulanması için El-sen olarak sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine getiririz” dedi.











Başa dön tuşu