InstagramKıbrısManşetSiyaset

Denktaş: Kaş yaparken göz çıkarılır bazen ama bu kadar sık olursa çıkaracak göz kalmaz

Demokrat Parti (DP) eski Başkanı ve sağ siyasetin deneyimli ismi Serdar Denktaş, Pile’de Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerlerine ve araçlarına saldırı olaylarıyla ilgili konuştu, “Haklıyken haksız duruma düştük” dedi

Denktaş: Kaş yaparken göz çıkarılır bazen ama bu kadar sık olursa çıkaracak göz kalmaz

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Denktaş, Pile yolunun yıllardan beri müzakere edilen ve sonuç alınamayan bir konu olduğunu, BM’nin de bu konuda Rum tarafının hassasiyetine verdiği önem kadar tek karma köy Pile’de yaşayan insanların hassasiyetine de önem vermesi gerektiğini kaydetti.

“Ancak yaşanan olay kanaatimce bizi haklı iken haksız duruma düşürdü” diyen Denktaş, sonradan yapılan “BMGK üyeleri bize düşmandır” türünden açıklamaları anlamanın da mümkün olmadığını söyledi.

Denktaş, “Kaş yaparken göz çıkarılır bazen ama bu kadar sık olursa çıkaracak göz kalmaz. Sahi biz ‘iki devletli çözüm’ isteğimizi hayata geçirmek için şu düşman ilan ettiğimiz BMGK üyelerini ikna etmeyecekmiydik? Ha yoksa benim bilmediğim başka bir örgüt var ve ben mi bilmiyorum” dedi.











Başa dön tuşu