InstagramKıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Şu an UBP’de demokratik ortam ortadan kaldırılmıştır

Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) Kurultay kazanı kaynamaya devam ediyor. Güçlü adaylardan ve geçtiğimiz hafta atama Başbakan Ünal Üstel tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinden alınan Hasan Taçoy, “Bu sene kurultay yok” diyen Üstel’e karşı, “Kurultay tarihini Genel Başkan değil Parti Meclisi belirler” çıkışını yaptı

Taçoy: Kurultay zamanı ve yerine parti meclisi verir

Kanal T’de katıldığı bir programda konuşan Taçoy, kendisinin genel başkanlığa aday olma kararı bulunduğunu ancak henüz kurultay kararı alınmadığına işaret etti.

Taçoy, “Kurultay kararı alınması gerekir. Benim tüzüğümün 21. maddesi açık ve nettir. Kurultay iki yılda bir yapılmalıdır. Kurultay parti meclisinin alacağı kararla yapılır. Tüzüğümüz, genel başkana ‘Ben seni iki yıl koruyorum, olağan genel kurul iki yılda bir yapılır’ demektedir. Bunun zamanının ve yerinin kararını parti meclisi verir. Top parti meclisindedir. Yani, 31 Ekim tarihinden sonra kurultayı yapabilirsiniz” dedi.

“Kurultay tarihi mutlaka belirlenmeli”

Taçoy, UBP’de herkesin genel başkan olmayı düşünmeye ve aday olmaya hakkı olduğunu ifade ederek, ilk olarak bir kurultay tarihinin mutlaka belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

“Kurultayı 2024 Kasımında yaparım demekle olmaz” şeklinde konuşan Taçoy, “Bu kararın muhatabı bir kişi değildir, bu iş parti meclisinin görevidir. Kurultay tarihini belirleme yetkisi genel başkana verilmez. Parti meclisi ne karar alırsa o tarih geçerlidir” dedi.

“Şu an UBP’de demokratik ortam ortadan kaldırılmıştır”

UBP Genel Başkanı Üstel’in “Kurultay 2024 Kasımında olacak” sözlerinin anımsatılması üzerine “Ben buna baskı yöntemiyle idare derim” ifadesini kullanan Taçoy, son sözü söyleme yetkisinin sadece parti meclisinde olduğunu yineledi.

Kabine değişikliği sonrasında da Başbakan Üstel’le bir kaç kez görüştüğünü dile getiren Taçoy, “Benim bir partilim, arkadaşım ve dostumdur. Bir yanlışı varsa yüzüne de söylerim. Arkasından konuşmam. Bugüne kadar hiç kimsenin arkasından konuşmadım, onun da konuşmam. Ancak şu an UBP’de demokratik ortam ortadan kaldırılmıştır” diye konuştu.











Başa dön tuşu