InstagramKıbrısManşetSiyaset

Personel tepkili ancak Arıklı net: Hiçbir şubede iş yapılamıyor, tüm gücü tek yerde toplayacağız

Uzun yıllardır Maliye‘nin ihtiyaç duyulan bütçeyi ayırmadığı, kadrosunun yüzde 70’i boş duran ve neredeyse iş yapamaz noktaya gelen, Ulaştırma Bakanlığı‘na bağlı Karayolları Dairesi‘nin Mağusa ve Güzelyurt şubeleri, personel, ekipman ve araç yetersizliği nedeniyle geçici olarak kapatılarak, tüm personel ve ekipman Lefkoşa‘daki merkez şubeye aktarılıyor

Karayolları kadrosu 445, hali hazırda çalışan 99 kişi

2023 Ocak ayı itibariyle tüm ada genelinde 37’si memur, 55’i de daimi/geçici işçi statüsünde olmak üzere toplamda 99 kişilik personelin çalıştığı Karayolları Dairesi’nin kadrosunda, resmi hizmet şemasına göreyse, 95’i memur, 350’si işçi olmak üzere 445 kişi olması gerekiyor.

Yani Karayolları Dairesi bugün münhal açsa 288‘i işçi, 74‘ü ise memur olmak üzere tam 346 münhal açılacak boş pozisyonu bulunuyor.

Arıklı: Hiçbir şubede iş yapılamıyor, tüm gücü geçici olarak tek yerde toplama kararı aldık

Mağusa ve Güzelyurt şubelerinin kapanacağı haberleri üzerine ulaştığımız Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı durumu doğruladı ve bunun geçici bir süre için yapıldığını belirtti.

Artıklı, “Her şubede personel ve araç eksikliği var, bu nedenle hiçbir şubede neredeyse iş yapılamıyor, yapılan işlerden de verim alınamıyor. Bu yüzden Mağusa ve Güzelyurt şubelerini tüm personel ve teknik ekipmanı ve araçlarıyla merkez şube olan Lefkoşa’da topluyoruz. En azından bir merkezden tam ve zamanında iş çıkarabilelim diye bunu yapıyoruz” dedi.

“Herkes ‘işim evime yakın olsun’ istiyor ancak bireysel düşünemeyiz”

Arıklı, “Mağusa şube binası birilerine kiralanacak, birilerinin kullanımına verilecek” iddialarını da “Duyduğum en saçma iddia” olarak yorumladı.

“Personel görev yerinin değişeceği nedeniyle tepki veriyor olabilir. Herkes ‘işim evime yakın olsun’ istiyor ancak bireysel düşünemeyiz” diyen Arıklı, “Ben bir kamu binasını bir başkasına nasıl kiralayabilirim ya da verebilirim. Bu kadar saçma iddia olur mu? Elbette öyle bir şey yok. O binalar geçici süre kapanacak ama orada duracak. İstediğimiz kadro ve araç sayısına ulaştığımız da ise yine merkezden bölgelere dağılacağız. Şimdilik Karayolları Dairesi için gücü bir yerde toplamaktan başka yapabileceğimiz başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu