InstagramKıbrısManşetSiyaset

Güneyli: Bilgim ve onayım olmadığı gibi değerlendirme talebim de karşılık bulmadı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Akademisyenlerinden ve aynı zamanda ders kitaplarıyla ilgili Eğitim Bakanlığı‘nda kurulan komisyona danışmanlık yapan Prof. Dr. Ahmet Güneyli, kitaplarda yer alan dini semboller ve laikliğe aykırı bölümlerle ilgili bilgisi ve onayı olmadığını kaydetti, okullara bu kitapları kabul etmemeleri çağrısında bulundu

Güneyli: Bilgim, onayım olmadığı gibi değerlendirme talebim de karşılık bulmadı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güneyli, ders kitaplarındaki (özellikle Türkçe için) güncelleme ve değişikliklerden, akademik danışman ve ders kitabı yazarı olarak bilgisi ve onayı olmadığını söyleyerek, değişiklikle ilgili süreçten haberi olduğunda, kitaplar basıma gitmeden yaptığı “değerlendirme” talebinin de karşılık bulmadığını belirtti.

Güneyli, “Kitaplarda keyfi bir şekilde içerik değiştirilmiş, birtakım ekleme ve eksiltmeler yapılmıştır. Bu değişikliklerin hiçbirinden haberimiz olmamıştır ve isimlerimiz kitaplarda yazılı kalmıştır. Bu etik değildir” dedi.

“Ders kitaplarını okullara göndermeyin, gönderilirse de kullanmayın”

Güncellenen kitaplarda medyaya yansıyan değişikliklerin yalnızca birkaç görseldeki dini sembolden ibaret olmadığını, terim karmaşası ve öğretimde “aşamalılık” açısından ciddi pedagojik sorunlar da bulunduğunu kaydetti.

Güneyli, “Ders kitabının temel öğretim aracı olduğu bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde, akademisyenlerin süreçten koparılması da tartışılması gereken önemli bir sorundur. Bu konuda eylem-grev yapılmasına gereksinim yoktur. Ders kitaplarını okullara göndermeyin, gönderilirse de kullanmayın. Ben yaptım olur zihniyetine verilebilecek en iyi cevap budur”











Başa dön tuşu