InstagramKıbrısManşetSiyaset

Atlı: Yapılan çalışmayla yakından ilgilenmek ve anlamak zorundayız

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, atama iktidar ve Cumhurbaşkanlığı’nın, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıslıtürklere yönelik hazırladığı Güven Yaratıcı Önlemler paketiyle ilgili havuz medyasının da desteğiyle negatif bir algı yaratmaya çalıştığını söyledi, bunun önüne geçebilmek ve Kıbrıs Türk toplumunu doğru bilgilendirebilmek için muhalefetin tüm hatlarıyla konuya eğilmesi ve sürece dahil olması gerektiğini vurguladı

Atlı: Yapılan çalışmayla yakından ilgilenmek ve anlamak zorundayız

TDP adına yazılı açıklama yapan Mine Atlı, dün Rum basınına sızdırılan ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in de Eylül’de New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı öncesi resmi olarak açıklamayı düşündüğü ifade edilen Kıbrıslıtürklere yönelik Güven Yaratıcı Önlemler paketinin, Kıbrıs Türk tarafınca dikkatle incelenmesi ve üzerinde durulması gereken bir adım olduğunu söyledi.

Mine Atlı, “Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından böyle bir paket üzerinde çalışılması; niyet okuma yöntemiyle anlaşılabilecek bir durum değildir. Bu yüzden özellikle havuz medyası aracılığıyla bu paketin “bir tuzak” olduğu gibi algı çalışmaları yapılmasına engel olmak, toplumumuza doğru bilgiyi doğru üslupla anlatmak zorundayız. Bunun için de yapılan çalışmayla yakından ilgilenmek ve anlamak zorundayız” dedi.

“Yaratılmaya çalışılan algıya karşı toplumu doğru bilgilendirmek için büyük/küçük demeden bu adımları takip edecek ve katkı koyacağız”

Paketin gerek basına sızan maddelerinin gerekse olası bir resmî açıklama ile ortaya çıkacak başka detaylarının, Kıbrıs Türk toplumunun çıkarlarına ve aynı zamanda iki toplumun yakınlaşmasına ve barışa yönelik bir bakış açısıyla incelenmesi gerektiğine işaret eden Mine Atlı, Kıbrıslıtürklerin de pakete katkı koymak, eleştiri yapmak, yönlendirmek, ekleme ve çıkarmalar önermek gibi hakları bulunduğunun özellikle vurgulanması gerektiğine dikkat çekti.

Mine Atlı, “Barış ve iki toplumun geleceği için atılan her adım, büyük/küçük demeden değerlendirilmeli ve geliştirilmelidir. Ne Kıbrıslıtürklerin Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’ndan doğan haklarının bir lütuf gibi sunulmasına müsaade edilmeli ne de bu adımlar görmezden gelinmelidir. TDP olarak hem hukukçu hem de uzman kadrolarımızla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin attığı adımları takip edecek ve ortaya çıkan maddelerle ilgili yorum ve değerlendirmelerde bulunarak, toplumun doğru bilgilendirilmesine katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu