EkonomiInstagramKıbrısManşet

Mali yönetim becerisi olmayan hükümet nereden gelir yaratacağını şaşırdı

Ülkedeki tüm kaynakları yandaş istihdamlar, vergi afları ve izaz ikram gibi toplumsal fayda dışındaki her şeye savuran UBP-DP-YDP Hükümet, bu kez de yurttaşlar arasındaki eşitliği zedeleyen bir adım daha attı

Hükümet nereden gelir yaratacağını şaşırdı

KKTC’li yurttaşlar yanında çalışma, oturm ve öğrenci izinli olanların da ehliyet alımına yoğun ilgi göstermesi nedeniyle, sınav tarihlerinde yaşanan uzun bekleme sürelerine kendince çare üretti.

Sürüş dersleri bittikten sonra birkaç ay sınav günü beklemek istemeyenler için “kampanya” yapan hükümet, sınav harçlarını 3 katı fazla şekliyle ödeyenleri 5 gün içinde sınav yapılmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı çıkarttı.

Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre; örneğin bin 65 TL olan motorlu araç sürüş sınavı için 3 bin 195 TL ödeyenler Kasım ayında yapılacak sınavı beklemeden 5 gün içinde sınava tabi tutulacak.

Ehliyet alımındaki talep artışının, TC-KKTC arasında imzalanan ve karşılıklı ehliyetleri tanıyan anlaşma nedeniyle olduğu tahmin ediliyor. Çünkü Türkiye’de ehliyet almak, direksiyon derslerinin yanı sıra motor ve teknik aksamı da içeren daha zorlu bir ders ve sınav süreci gerektiriyor.











Başa dön tuşu