InstagramKıbrısManşetSağlık

Barçın: Kamusal ambulans hizmetleri özelleştiriliyor mu?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, aldıkları bir duyuma göre Sağlık Bakanlığı‘nın “112 ambulans” hizmetini özelleştirmek istediğini belirterek, yandaş istihdamlar nedeniyle ambulans şoförü alınamadığını, Mesarya‘yı bu yüzden ambulanssız bırakanların şimdi de Lefkoşa için aynı şeyi yapmaya çalıştıklarını kaydetti

Barçın: Kamusal ambulans hizmetleri özelleştiriliyor mu?

Sosyal medya hesabından “Kamusal ambulans hizmetleri özelleştiriliyor mu?” başlıklı bir açıklama yapan Barçın, “112 Acil Sağlık ve Ambulans Hizmetleri Yasa Tasarısı” ile kamusal acil sağlık ve ambulans hizmetlerini kurumsallaştırmak için Meclis alt komitesinde çalışmalara başlamayı planlarken bir duyum aldıklarını söyledi.

Aldıkları duyuma göre; Sağlık Bakanlığı’nın 112 ambulans hizmetini artık özel hastanelerden hizmet satın alarak yapacağını kaydeden Barçın, “Boş kadrolar duruyor ama istihdamlar hep yandaş istihdamı olduğu için ambulans şoförü kadrosuna kimse alınmıyor” dedi.

“O özel ambulansa verilecek paralarla 112 servisinde ne iyileştirmeler yapılmaz ki…”

“112’yi arayacaksınız, bir özel hastane ambulansı gelecek ama sizi devlet hastanesine götürecek” diyen Barçın, bunun sorumluluğunu kimin alacağını ve yaşanabilecek olası ciddi sıkıntıların ne olacağını sordu.

Barçın, “O özel ambulans hizmetine verilecek paralar ile devlet hastanesinin 112 servisinde ne iyileştirmeler yapılmaz ki. Bilinçli yapılıyor ama hep bunlar. Personel eksikliği var denilerek önce Ercan’daki ambulans hizmetini kaldırdılar ve Meserya’yı ambulanssız bıraktılar. Şimdi de Lefkoşa için aynı planı işletiyorlar. Gizli amaç belli oysa. Kıbrıslıtürklerin yönettiği, idare ettiği tek bir alan kalsın istemiyorlar bu ülkede. Bu zihniyet yakında devlet hastanelerini de satarsa hiç şaşırmam vallahi” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu