KıbrısManşet

Polis Genel Müdürlüğü terfi sınavları mahkemelik oldu

Polis Genel Müdürlüğü’nün yaptığı terfi sınavları bir kez daha mahkemelik oldu

Terfi sınavlarında yapılan sözlü mülakatın, usulüne uygun olarak yapılmadığını düşünen, polis müfettişleri, baş müfettişler ve müdür muavinlerinden oluşan bir grup polis, mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma talep etti.

Özgür Gazete’nin edindiği bilgiye göre dava bugün görüşülmeye başlandı. Her sınav döneminde tartışma konusu olan Polis terfi sınavlarının, hukuka uygunluğu yine tartışma konusu oldu.

Külahçı: Şaibeye sebep olur

Özgür Gazete yazarı Hukukçu Şölen Külahçı, en önemli sorunun, Polis Yasası’nda ve ilgili tüzüklerinde sözlü sınav ile ilgili yapılan düzenlemeler olduğunu belirterek, “Bilindiği üzere sözlü sınav, ne kadar objektif yapılırsa yapılsın her zaman şaibeye sebep olur” dedi

Sözlü sınavda sınavı yapan kişinin takdir yetkisini kullanma usul ve şartlarının sınırlandırılmadığı sürece kötü niyete açık bir silah gibi kullanılma tehdidinin var olduğunu belirten Külahçı şunları kaydetti:

“Polis Teşkilatı yıllardır yaptığı sınavlar nedeniyle dava ediliyor. Birçok dava kaybetti. Davalar devam ettiği sürece, diğer terfiler de yapılamadığından, bu durum atama bekleyen tüm polis mensupları açısından hak kaybının yaşanmasına, terfilerini hiç alamama ya da geç alma sorunlarıyla karşılaşmalarına sebep oluyor”

Özgür Gazete











Başa dön tuşu