InstagramKıbrısManşet

Gazeteci Rasıh Reşat bugünkü köşesine Özgür Gazete-Ersin Tatar davasını taşıdı

Gazeteci Rasıh Reşat, Haber Kıbrıs‘taki bugünkü köşesini dün sonuçlanan Özgür Gazete-Ersin Tatar davasına ayırdı. İşte Reşat’ın o yazısı;

Dava konusu haberin içeriğinden bağımsız olarak, Özgür Gazete ile Ersin Tatar arasındaki Zem ve Kadih davası birçok açıdan önemli dersler içeriyor.

Misal ilk ders ifade özgürlüğünün sınırları olduğunu anlatıyor bize. Sadece yazılanı beğenmeyen siyasetçi için değil, yazdığının sınırı olmadığını zanneden gazeteci için de önemli bir ders.

Cadde iki yönlü yani. Gazeteci siyasetçiye, siyasetçi de gazeteciye hakaret etmemeli.

Son zamanlarda ceza yasasında değişiklik konuşuyor ve bu konuda basın örgütleri buna karşı mücadele ediyor ya. Hatta ilk raundu kazandık ancak gelecek rauntlar için ne denli başarılı olabileceğimden ciddi şüphelerim olan kavga var ya.

İşte bu noktada bunu birinin zaferi birinin mağlubiyeti olarak lanse edip sinirleri germek yerine, ‘işte olması gereken bu’ demek lazım.

Bir başka ifadeyle, kaleminin ayarı kaçanları hapse tıkıp hayatlarını, çocuklarının hayatlarını alt üst etmek yerine, hukuk davası ile avukat masrafı, tazminatlarla caydırmak olmalı bu alandaki işleyiş. Bir gazeteci tazminatı ödemek için arabasını atıp, habere bisikletle gitmek zorunda kaldığı anda diğer gazeteciler daha dikkatli olacaktır.

Yazının devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu