InstagramKıbrısManşet

Maviş: Öğretmenlerimiz bilgilerini prensipler çerçevesinde öğrencilerine aktarmaya devam edecek

Okul kitaplarının hazırlanması sürecinde çalışan akademisyenler, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öncülüğünde, kitaplarının kendilerinden habersizce değiştirilmesiyle ilgili Yüksek İdare Mahkemesi‘nde (YİM) dava açıp hukuki süreç başlattı

Akademisyenler, KTÖS öncülüğünde Eğitim Bakanlığı aleyhine YİM’de dava açtı

Konuyla ilgili açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yazarlardan izin alınmadan kitapların içeriğinin tahrip edilmesinin Telif Hakları Tüzüğü‘ne, yapılan değişiklikler pedagojik açıdan da sorunlu olduğu için ise Milli Eğitim Yasası’nın 5. Maddesi’nden 27. Maddesi’ne aykırıklar içerdiğini belirtti.

Maviş ayrıca, Sosyal Bilgiler kitabında da kadınların ikinci plana itildiğini ve bunun da “Kadınalara Karşı Tüm Ayrımcılıkların Önlenmesi Sözleşmesi”ne aykırı olduğu için açılan davayı kültürel bir müdahele olarak gördüklerini belirtti.

Maviş: Öğretmenlerimiz bilgilerini prensipler çerçevesinde öğrencilerine aktarmaya devam edecek

Maviş, “Öğretmenlerin öğrencilerine yeni dönemde de bilimi ve bilimsel düşünceyi günlük hayatın merkezine koyup, kültürel değerlerimizi ‘yerellik ilkesi’ ve ‘yakında uzağa’ prensipleri çerçevesinde aktarmaya devam edecek” dedi.

Bugün başlaması planlanan yargı süreci; Savcılığın hazırlık için gün istemesi nedeni ile 25 Eylül Pazartesi gününe ertelendi.











Başa dön tuşu