InstagramKıbrısManşetSiyaset

Alas: Soruların tek muhatabı hükümet değil anlaşmayı imzalayan CTP’nin kendisidir de

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, TC‘den gelen ve tarımda kullanılacak su konusunda kendilerinin sorduğu soruların, Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) vekiller tarafından da hükümete sorulduğunu söyleyerek, bu anlaşmanın dönemin CTP’li Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından imzalandığını hatırlattı ve soruların bir muhatabının da CTP olduğuna işaret etti

Alas: CTP vekilinin unuttuğu ya da unutturmaya çalıştığı bir durum var, hatırlatmak da bizim görevimiz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Talas, HP olarak olarak yaklaşık bir hafta önce TC’den gelen ve tarımda kullanılacak su konusunda, özellikle işletmenin belirlenmesi ve işletecek firmaya verilen haklar konusunda sorular sorduklarını ve cevap alamadıklarını hatırlatarak, CTP’li vekil Fide Kürşat‘ın katıldığı bir tv programında sarf ettiği “Tarımsal sulamada peşin ödeme yaygın bir sistem değil. Hangi üretici peşin ödeyecek?” sözlerine atıfta bulunarak, bugün aynı soruların bir CTP’li vekil tarafından hükümete yöneltildiğini söyledi.

Su temini anlaşmasının imza töreninden: KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu (solda) ve dönemin TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu

Alas, “Sorduğumuz soruları ve ortaya koyduğumuz eleştirileri ana muhalefet partisi CTP vekili aynı şekilde şu anki gayrimeşru hükümete sorup eleştiri yapıyor. Örnek alınmak güzel bir şey, ne kadar çok kişi sorar ve eleştirirse doğruyu bulmak o kadar kolay olacaktır. Fakat CTP vekilinin unuttuğu ya da unutturmaya çalıştığı bir durum var ki hatırlatmak da bizim görevimizdir” dedi.

“TC-KKTC Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşması’nı, 2016 yılında CTP Başbakanı imzalamıştı”

Alas, tüm bu sorulara ve eleştirilere sebep olan ve içerisinde “Yap-İşlet-Devret”, “işletme ihalesi”, “tekelleşme”, “suyu kullanan peşin öder”, “KKTC atık su/su hazneleri/yeraltı kaynakları/yağmur suyu vb. kaynakların işletmeci firmaya geçişi” gibi maddeler olan “TC-KKTC Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşma”nın, 2016 yılında CTP Başbakanı tarafından imzalandığını söyledi.

Alas, “Özetle bu soruların tek muhatabı şu anki gayrimeşru hükümet değil aynı zamanda 2016’da bu anlaşmayı imzalayan CTP’nin kendisidir de. Açıkçası bugün eleştirdiğiniz maddelerin sebep olduğu soruları sormanız yerine cevaplayabilir konumda olduğunuzu düşünüyorduk” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu