InstagramKıbrısManşet

Bay-sen’den grev uyarısı: Tüm yasal haklarımızı kullanacağız

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-sen) Başkanı İbrahim Kanat, BRTK çalışanlarının ek mesailerinin ocak ayından bu yana ödenmediğini açıklayarak, mesailerin 22 Eylül’e kadar ödenmemesi durumunda tüm yasal haklarını kullanacaklarını duyurdu

Kanat: Ek mesailerimiz 7 aydır ödenmiyor

Yazılı açıklama yapan Kanat, 7 aylık ek mesailerin en geç 22 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar ödenmemesi halinde eylem dahil tüm yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.

Bay-Sen ile BRTK arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin, “Fazla Mesai” yan başlıklı maddesinde, “Ek mesailer en geç 1 ay içerisinde ödenir” ibaresinin yer aldığını belirten Kanat, 50/1983 sayılı BRTK Yasası’nın 74. maddesinin 3. fıkrası gereği ek mesailerin, 7/79 sayılı Kamu Görevlileri Yasası’nda belirtilen esaslar çerçevesinde ödendiğini ifade etti.

“22 Eylül’e kadar ödenmezse tüm yasal haklarımızı kullanacağız”

Söz konusu maddeye ve yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesi’ne uyulmadığını ve BRTK çalışanlarının fazla mesailerinin Ocak 2023 ayından beridir ödenmediğini belirten Kanat, BRTK çalışanlarının, BRT kurumunun devamlılığını ve sürekliliğini sağlayabilmesi için ek mesai yaptığını söyledi.

Kanat, “Ocak 2023, Şubat 2023, Mart 2023, Nisan 2023, Mayıs 2023, Haziran 2023, Temmuz 2023 aylarına ait toplam 7 aydır ek mesailer tarafınızca ödenmemekte ve kurum çalışanları mağdur edilmektedir” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi’nin 26.maddesi, 7/79 sayılı yasanın 27/4 maddesi gereği toplam 7 aylık ek mesailerin en geç 22 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar ödenmesini talep eden Kanat, ek mesailerin ödenmemesi halinde eylem dahil tüm yasal hakların kullanılacağı uyarısında bulundu.











Başa dön tuşu