KıbrısManşet

Erhürman: Teamüller çerçevesinde UBP ile de görüşeceğiz

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman hükümet kurma görevini aldıktan sonra yaptığı açıklamada, ülkede çok ciddi yıpranmalar yaşandığını ve hükümeti bu bilinçle kurulması gerektiğini söyledi

Erhürman, ülkede bir bölünme yaşandığını ve hükümeti kurarken buna da özen gösterileceğini dile getirerek, hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde tüm konuların irdeleneceğini ifade etti.

Siyasi partilerle yapacağı görüşmeleri, ülkedeki sıkıntıları görerek gerçekleştireceğini ifade eden Erhürman, ülkede hala bir pandemi süreci yaşandığını ve bir çok iş yerinin kapanmış durumda olduğunu, tüm bunları ele alabilecek sorunlara çözüm üretecek bir oluşumdan yana olduklarını belirtti.

 Erhürman, Pazartesi akşamı parti meclisini toplarak bir durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

“Geçmişte bir takım koalisyonlar kuruldu ve bozudu. Biz bunlar üzerinde durmuyoruz. Biz ekonominin yıbranmışlığı çerçevesinde, sorunları ve gerçekleri gören bir oluşumdan yanayız ve tüm siyasi partilerle görüşeceğiz” diyen Erhürman, koalisyon hükümeti oluşturacaklarına da inandığını belirtti.

Erhürman, teamüllere uyan bir parti olarak Mecliste en fazla milletvekili olan bir parti Ulusal Birlik Partisi ile de görüşme yapılması gerektiğini ve bu çerçevede de UBP ile de görüşeceklerini dile getirdi.











Başa dön tuşu