InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

AKP baskısı, özgür Kıbrıs Türk Mahkemelerince bir kez daha püskürtüldü!

Gazeteciler Şener Levent ve Ali Osman Tabak’ın 16 Mayıs 2019’da beraat etmesiyle sonuçlanan ve Savcılık tarafından istinafa taşınan “Karikatür Davası”nda kesin karar açıklandı, Yüksek Mahkeme alt Mahkemenin beraat kararını onadı

Herkes kazandı, AKP faşizmi bir kez daha kaybetti!

Yüksek Mahkeme, alt Mahkemede Levent ve Tabak için verilen beraat kararını onadı. AKP’nin baskısı, özgür Kıbrıs Türk Mahkemelerince bir kez daha püskürtüldü.

Mahkemeye Şener ve Tabak’a destek için birçok gazeteci ve yurttaş geldi. Bunların arasında Gazeteci kökenli Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, asker tarafından Ağır Ceza‘da yargılatılmak istenen Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir, Yeni Kıbrıs Partili (YKP) ve Toplumcu Demokrasi Partili (TDP) siyasetçiler ve çok sayıda gazeteci de vardı.

Neler olmuştu?

Dönemin TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın polise şikayeti sonrası, “Afrika Gazetesi’nde 21 Aralık 2017’de “Yunan gözüyle” başlığıyla yayınlanan ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı konu alan karikatürle ilgili açılan dava 16 Mayıs 2019’da sonuçlanmış, Levent ve Tabak beraat etmişti.

Dönemin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu TC Bakanı Recep Akdağ’ın “Mahkûm olmaları için gereğini yapacağım” dediği davanın Yargıcı Tacan Reynar, 24 Mayıs 2018 Yargıçlıktan istifa etmiş, savunma tarafına geçerek Mine Atlı ile birlikte davanın avukatlığını üstlenmişti.

Davanın Yargıcı Cenkay İnan, Savcılığın 9 tanığının şahadetine Mahkemenin itibar etmediğini söylemiş, ilgili yayının hiciv içerdiğine, KKTC-TC ilişkilerine zarar verme niyeti taşımadığına, politikacıların eleştirilere karşı daha hoşgörülü olması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Levent Mahkeme sonrası, “Tarihi bir karardı. Burası Kıbrıs, biz Kıbrıslıyız, burası Türkiye değil. Mahkeme vermiş olduğu kararla yargının şerefini, namusunu ve bağımsızlığını ortaya koydu” demişti. Savcı Ergin Atıcı ise Şener Levent ve Ali Osman Tabak’ın beraat kararını istinafa taşımıştı.

Şener Levent aynı davadan Türkiye’de 1 yıl hapse mahkûm edilmişti











Başa dön tuşu