InstagramKıbrısManşet

Atlı: Yüksek Mahkeme’nin beraat kararı gazete ve gazeteciler açısından olumlu ama…

Afrika Gazetesi‘ne ve Gazeteciler Şener Levent ile Ali Osman Tabak‘a karşı açılan “Karikatür Davası” avukatlarından, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, kararda yer alan bazı ifadelerin “ifade özgürlüğü” açısından sıkıntılı olduğunu söyledi

Atlı: Yüksek Mahkeme’nin beraat kararı gazete ve gazeteciler açısından olumlu ama…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, Yüksek Mahkeme’nin beraat kararının gazete ve gazeteciler açısından olumlu olduğunu ancak kanaatine göre okunan kararın; ifade özgürlüğü mücadelesi açısından kendilerini ileriye değil geriye götürdüğünü söyledi.

Atlı, “Alt Mahkeme, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ifade özgürlüğü konusunda ortaya koyduğu kriterlerin tümünü değerlendirip bu parametreleri ileriye sürerken, Yargıtay bu yolu ve yorumlamayı doğru bulmamıştır” dedi.

“Bu durum AİHM’in içtihatlarıyla tamamen çelişmektedir”

“En önemlisi de Yargıtay’ın kendi mevzuatımızın bu içtihatlarla çeliştiği halde yargının dikkate alacağı şeyin AHİM içtihatları değil, kendi mevzuatımızın olacağını net bir şekilde ifade etmiştir” diyen Atlı bunun; “Yasalarımız AİHS ile uyum içinde reform edilmediği takdirde, devlet başkanlarına hakaret davalarından mahkum edilme olasılığı çok yüksektir” anlamına geldiğini kaydetti.

Atlı, “Bu durum AİHM’in içtihatlarıyla tamamen çelişmektedir. Kararın yazılı metnini aldıktan sonra konu hakkında daha kapsamlı bilgi aktaracağız. Ancak o zamana kadar ne yazık ki ‘ifade özgürlüğü kazandı’ gibi haberlere asla katılmadığımı da belirtmem gerekmektedir”











Başa dön tuşu