KıbrısManşet

Kayyum da atayın tam olsun!

T.C Lefkoşa Elçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi’nin “Belediyelerin ve Köylerin Altyapı Yatırımlarına Katkı Projesi” kapsamında hazırladığı 45 milyon TL’lik kaynak, UBP’li olmayan belediyelere verilmiyor

TC Elçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ)’nin belediyelere hibe ettiği toplam 45 milyon TL’lik kaynaktan, sadece 8 UBP’li belediye yararlanabildi

Diğer partili ve bağımsız olan belediyelerin kapsama alınmadığı kaynak paketiyle ilgili Özgür Gazete’ye konuşan belediye başkanları, bunun kabul edilemez olduğunu, verilecek olan katkının ‘kırbaç’ gibi kullanıldığını ve ifade özgürlüğünü zedelediğini belirtti

Harmancı: Biz korkanlardan olmayacağız

ozgur_gazete_kibris_mehmet_harmanci
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, KEİ’nin katkı paylarının 8 belediyeye verilmesine ilişkin bir belgeyi daha önce gördüğünü belirtti.

Onayın hangi kriterlere ve neye göre verildiğinin muamma olduğu ifade eden Harmancı, Lefkoşa Türk Belediyesi olarak da 20 proje için onay beklediklerini fakat henüz cevap alamadıklarını anlattı.

Verilecek olan katkıların “kırbaç gibi” kullanıldığını, özgürce konuşmaya ve eleştirmeye engel teşkil eden bir uygulama olduğunu vurgulayan Harmancı, “Ama biz düşüncelerimizi açıkça söyleyeceğiz, korkanlardan olmayacağız” dedi.

Orçan: Değerlendirmeler Fuat Oktay’a bağlı bir birim tarafından yapıldı

ozgur_gazete_kibris_hayri_orcan
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, KEİ’nin yaptığı katkılar için, kendi belediyelerinin de başvurduğunu ancak sadece 8 UBP’li belediyenin yararlandığını duyduklarını ifade ederek, “Kaynak için yapılan değerlendirmelerin, bu dönem T.C Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a bağlı bir birimde yapıldığının bilgisini aldık” dedi.

Yaptıkları başvuruyla ilgili henüz sonuç alamadıklarını belirten Orçan, “Yılsonuna geldiğimiz için şimdiden sonra onaylansa da bu yıl kullanamayacağız gibi görünüyor” dedi.

ÖzçınarDemek ki artık asla muhalefet etmeyeceğiz

ozgur_gazete_kibris_mahmut_ozcinar
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar

KEİ’nin UBP’Lİ belediyelere verdiği kaynağın, projenin büyüklüğüne göre yapıldığını söyleyen Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, ayrılan kaynağın toplam 45 milyon TL olduğunu belirtti.

Özçınar bu miktarın 10 milyon TL’sinin eski borçlara, 8 milyon TL’sinin ise sadece UBP’li belediyelere verildiğini ifade ederek, “Diğer belediyelerin projelerinin değerlendirme çalışmaları devam ediyor, onların katkısının da çıkacağına inanıyorum” dedi.

Barbaros: Proje onayı Ankara’dan yapılıyor

ozgur_gazete_kibris_hasan_barbaros
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros ise ülkede son dönemde yaşanan skandalları hatırlatarak, bu olayın normal olmadığını, KEİ’nin yaptığı katkıların, ayrımcılık yapılarak dağıtıldığını söyledi.

Barbaros, “Yıllarca UBP’li belediyelere masa altından da yardımlar yapıldı. Yani para onların, keyif onların. Sevdiklerine veriyorlar. Demek ki bizi sevmiyorlar” dedi.

Proje onayının Ankara’dan yapıldığına dikkat çeken Barbaros, UBP’li belediyelerin yüksek miktarda katkı almalarına rağmen, CTP’li ve bağımsız belediyelerden daha başarılı olamadıklarını kaydetti.

Sarıçizmeli: Rastlantı olduğunu düşünmek saflık olur

ozgur_gazete_kibris_cemil_saricizmeli
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, yapılan bu önceliğin ve uygulanan politikanın yanlış olduğunu söyledi.

Katkının tek bir partiye verilmesinin çok manidar olduğunu belirten Sarıçizmeli, bunun rastlantı olduğunu düşünmenin saflık olacağını dile getirdi.

Kaynağın seçim öncesinde UBP’li 8 belediyeye aktarıldığını söyleyen Sarıçizmeli, “Atı alan Üsküdar’ı geçti. Toplum olarak ciddi bir bölünmeyle karşı karşıyayız” dedi.

Özel Haber / Zeynep Uyar











Başa dön tuşu