InstagramKıbrısManşetSiyaset

Korkmazhan: Yapılması gereken Denktaş’ın ismini meydana vermek değil onu tarihle yargılamaktır

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul‘un “Hirondel” olarak bilinen meydana “Rauf Raif Denktaş Meydanı” isminin verildiğini duyurmasına sert tepki gösterdi, Şenkul’un popülizm yaptığını savundu

Korkmazhan: Murat bey popülizm yapacak diye Denktaş ile yıllarca zulüm ettiği isimleri aynılaştırmaya çalışması kabul edilemez

Sosyal medya hesabından açıklama yaparak Korkmazhan, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un, Hirondel meydanın isminin Rauf Raif Denktaş Meydanı olarak değiştirildiğini duyurduğu açıklamasına işaret etti, aynı açıklamada Şenkul’un; “Ziya Rızkı, Naci Talat, Dr. Fazıl Küçük, A. Mithat Berberoğlu, Salih Miroğlu, Mustafa Çağatay, Osman Örek‘e atıfta bulunarak, biz birlikte Girne’yiz” vurgusu yaptığını hatırlattı.

Korkmazhan, “Her şeyden önce tarihi Hirondel isminin kaldırılmasını protesto ediyorum. Bunun yanında Murat bey popülizm yapacak diye Denktaş ile yıllarca zulüm ettiği isimleri aynılaştırmaya çalışması kabul edilemezdir” dedi.

“Yapılması gereken Denktaş’ın ismini meydana vermek değil onu tarihle yargılamaktır”

Denktaş’ın, yıllarca Murat Şenkul’un partililerine yani Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) olanlara kan kusturduğunu, karşısına aday çıkan Berberoğlu’nun adaylıktan geri çekilmesi için şakağına silah dayandığını, ailesi ile tehdit edildiğini söyleyen Korkmazhan, Ziya Rızkı‘ya ve bir çok muhalife yapılanların da herkesin malumu olduğunu kaydetti.

Korkmazhan, “Özker Özgür ve Naci Talat‘ı ömürleri boyunca her türlü baskı, tehdit ve şantaj ile susturmaya çalıştı. Kavazoğlu, Fazıl Önder, Ahmet Yahya ve daha nicesi TMT tarafından katledildi. Yapılması gereken Denktaş’ın ismini meydana vermek değil onu tarihle yargılamaktır” dedi.

Şenkul: Tartışma ve kavga olsa da kimsenin birbirine yabancı olmadığı günleri özledik











Başa dön tuşu