InstagramKıbrısManşetSiyaset

“Kıbrıs’ın Özgürlüğü İçin Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu” sunumu yapılacak

Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum yurttaşlar tarafından hazırlanan “Kıbrıs’ın Özgürlüğü İçin Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu” sunumu Kıbrıs Gazeteciler Birliği’nde yapılacak

Kıbrıs’ın Özgürlüğü İçin…

Organizasyondan yapılan yazılı açıklamada; Kıbrıs’ın işgalinin; önemli bir dönüm noktası olan 50’inci yılına yaklaşmakta olduğu hatırlatıldı ve “1974 işgali ile birlikte Türk işgal ordusu, kitlesel yerleşimci kolonizasyonu ve toprağın bölünmesi zamanla kökleşmiş ve sadece Türkiye’nin Kıbrıs sorununun bir ‘iki toplumlu’ anlaşmazlık olduğu anlatısını pekiştiren sonsuz müzakere döngüleriyle sağlamlaşmıştır” denildi.

Açıklamada, “Kıbrıslı vatandaşlar olarak, bugünün gerçekliğinin getirdiği umutsuzluğa ve çaresizliğe boyun eğmeyi reddediyoruz. Değişen jeopolitik ortamda, bölgemizdeki halkların ağır bir bedel ödediği bu ortamda, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ‘bayrağı’ haline gelen ‘İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon‘un ‘çözüm’ olarak sunduğu milli, toprak ve siyasi bölünmeyi de pasif bir şekilde kabul etmeyi reddediyoruz. Apartheid’a HAYIR diyoruz – Üniter Kıbrıs Cumhuriyeti’ne EVET diyoruz” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şunlar da kaydedildi;

Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu, vizyonumuzu özetleyen ve bulunduğumuz yer ve geleceğimiz için ortak bir tartışma zemini sağlayan bir ilke belgesidir.

Deklarasyonun sunumuna sizi davet ediyoruz, 23 Ekim Pazartesi günü saat 18:00’da, Kıbrıs Gazeteciler Birliği’nde (RIK Caddesi 12 – Eylence)

Açılış: Dinos Toumazos
Sunum: Dr. Stephanos Constantinides
Destekçi Selamlamaları: Şener Levent, Irene Madoles, Oz Karahan, Artemis Orphanou, Alekos Mihailidis, Hara Savvidou Ieridou ve Aziz Şah
Süre: 60 dakika
İletişim: [email protected] and [email protected]











Başa dön tuşu