InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kişmir davası 27 Kasım’a ertelendi

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir‘e, yazdığı bir yazıdan dolayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Savcılık tarafından, 10 yıllık hapis cezası öngören bir Askeri Suçlar Yasası maddesi tahtında açılan davanın görüşmesi yapıldı

Esendağlı: Savcılık Mahkemede davasında ısrarcı olacağı beyanında bulundu

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Kişmir’in avukatı Hasan Esendağlı Kişmir’in, Ağır Ceza‘nın yetkisine giren bir davayla itham edildiği davanın “ilk soruşturma” denilen aşamasında bulunulduğunu hatırlattı. Savcılığın da bunun, duruşmalı bir ilk soruşturma olarak yapılmasını, tanıkların dinlenmesi sonrası davanın Ağır Ceza’ya havale edip edilmeyeceğinin Kaza Mahkemesi tarafından belirlenmesini talep ettiğini anımsattı.

Esendağlı, “Biz ise bu davanın ileri götürülmemesi ve geri çekilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Savcılık Mahkemede davasında ısrarcı olacağı beyanında bulundu. Biz ise yazının tekniği açısından da bir çalışma yaparak, Savcılıkla görüşmeleri sonuna kadar zorlamak görüşünde olduğumuzu belirttik. Dava 27 Kasım’a ertelendi. Bu sırada biz görüşmelerimizi yapacağız. Savcılık kabul etmezse Mahkeme bize bir duruşma takvimi verecek ve devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu