InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yiorkadjis: Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi konusunda Harmancı ile birlikte çok çaba harcıyoruz

Cyprus Peace and Dialogue Center ve Glafcos Klerides Institute öncülüğünde Ledra Palace Otel’de düzenlenen “Kıbrıs Sorunu’nun Barışçıl, Adil ve İşlevsel Çözümü Kapsamında Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği” konulu konferansın bugünkü açılışı konuşmalarını Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Constantinos Yiorkadjis yaptı

Yiorkadjis: Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi” konusunda Harmancı ile birlikte çok çaba harcıyoruz

İki gün sürecek konferansta, hem iki toplumdan hem da ada dışından uzmanlar tarafından su, enerji ve kanalizasyon gibi konularda sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğine dayanıklı şehirler için iki toplum arasında yapılabilecek iş birlikleri konusunda sunumlar yapılıyor.

Constantinos Yiorkadjis

Başkan Yiorkadjis yaptığı konuşmada Haspolat’ta bulunan, iki Lefkoşa belediyesinin ortak kullanım ve yönetiminde olan “Atık Su Arıtma Tesisi” konusuna yer verdi.

Tesisin önümüzdeki en az 10 yıl süresince bu şekilde çalışmaya devam edebilmesi için LTB Başkanı Harmancı ile çok çaba harcadıklarını belirten Yiorkadjis, iki başkan arasındaki karşılıklı güven sayesinde zorlukların aşıldığını ifade etti. Başkan Yiorkadjis “Güven oluşturmak geleceğin mihenk taşı olacaktır” dedi.

Harmancı: Karşılıklı güven olmasaydı, bu zorluklar aşılamayacaktı

LTB Başkanı Harmancı ise konferansın çok doğru bir zamanda ve kritik bir amaçla düzenlenmiş olduğunu ifade ederek, Haspolat Atık Su Arıtma Tesisi’nin bu doğrultuda çok önemli bir iş birliği örneği olduğunu söyledi.

Mehmet Harmancı

Toplumların gündemine çok fazla yansımış olmasa da, tesisin sürdürülebilirliği açısından büyük engellerle mücadele edildiğini belirten Harmancı, “Karşılıklı güven olmasaydı, bu zorluklar aşılamayacaktı” dedi.

Harmancı konuşmasının devamında savaşın etkilerinin hala çok yakından hissedildiği bir dönemde bu ortaklığın kurulmasına öncülük eden Mustafa Akıncı ve Lellos Dimitriadis’e de müteşekkir olduğunu ifade etti.

Bu örnekten yola çıkarak birlikte çalışmaya devam edilmesinin önemini vurgulayan Harmancı, bundan sonraki süreçte de hem arıtılan suyun ortak kullanımı için hem de etkilerini artık çok daha fazla hissetmeye başladığımız iklim değişikliğine karşı şehrimizi daha dayanıklı kılabilmek için Surlariçi ve ara bölgede kritik ortak alt yapı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini söyledi.











Başa dön tuşu