InstagramKıbrısManşetYaşam

Korkunç cinayet görüntüleri her yerde ama polis yine harekete geçmiyor!

Barolar Birliği Hayvan Hakları Komitesi, Altın Patiler Derneği‘nin sosyal medya hesabından yayınlanan ve “bir araçtan köpeklere zehir atıldığını ve köpeklerin o zehri yedikten sonra can çekişerek öldüğünü” gösteren korkunç cinayet görüntüleriyle ilgili açıklama yaptı, polisin kamera kaydı olan olayla ilgili hala harekete geçmemesine anlam veremediklerini belirtti

“Hayvanların zehirlenerek öldürülmesi gerek Fasıl 154 Ceza Yasası gerekse Hayvan Refahı Yasası‘na göre yasaktır”

Komitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, aldıkları bilgi ve bu bilgiye ilişkin kamera görüntüleri neticesinde bir açıklama yapma zarureti  doğduğu belirtilerek, 4.11.2023 tarihinde Kumyalı’da çok sayıda sahipli ve sahipsiz köpeğin ölümü ile neticelenen olayın görüntülerinde; çift kabin bir araçtan poşet içerisinde bir şeyler atıldığı, akabinde de dakikalar içerisinde zehirlenen bir köpeğin zehir etkisi ile ölüm anının görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, “Hayvanların zehirlenerek öldürülmesi gerek Fasıl 154 Ceza Yasası gerekse Hayvan Refahı Yasası‘na göre yasaktır. Ülkemizde her geçen gün bu tip suçlarda ciddi bir artış gözlenmektedir ve bu tip suçların önlenmesi için caydırıcı ve etkin cezaların uygulanması gerekmektedir. Keza, zirai ilaç satışı ile ilgili uygulamaların gözden geçirilmesi ve denetlenmesi elzemdir” denildi.

“Kolluk güçlerinin olayı ağırdan almasını anlamakta güçlük çekiyoruz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Söz konusu olayda suçun fail ve/veya failleri ve/veya kullandıkları kabin araç kamera kayıtları ile tespit edilmiş olmasına rağmen, kolluk güçlerinin olayı ağırdan almasını ve keza, çevrede bulunan binalardan ek kamera kayıtlarını emare olarak alabileceği halde, hala almamasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Konu ile ilgili ivedi beklentilerimiz şu şekildedir:

1. Müşteki/şikayetçinin ve civardaki diğer kamera görüntülerinin emare olarak alınması;

2. Bölgede bulunan çift kabin araçlara ilişkin kayıtların araştırılması ve araç sahiplerinin ifadelerine başvurulması;

3. Bölgedeki zehir kalıntılarının araştırılıp emare olarak alınması ve zehire ilişkin analiz yapılarak komuoyu ile paylaşılması;

4. Son olarak, söz konusu olayı gerçekleştiren fail/veya faillerin yakalanması, soruşturulması ve mahkemeye çıkarılması gerekmektedir.

Meselenin tüm şeffaflığı ile ortaya çıkarılması için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

İşte o görüntüler:











Başa dön tuşu