KıbrısManşet

Gürcafer: Toplum kaosun içinde

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Özgür Gazete ‘ye konuştu. Gürcafer, hükümetin kurulamaması ve ekonomiyle ilgili KKTC’yi iki farklı senaryonun beklediğini söyledi

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kovid-19 salgınının başından itibaren, hükümetin dönemi iyi yönetemediğini hatırlatarak, “Ama en azından o dönem ülkede bir hükümet vardı” dedi.

Tüm dünyada derinleşen ekonomik krize dikkat çeken Gürcafer, mevcut durumda, bunun KKTC’de daha da yoğun hissedildiğinin altını çizdi.

“Bizi bekleyen iki farklı senaryo var”

Dövizin yükselmesinin ve Türkiye ekonomisinin bu durumdan etkilenmesinin, Kıbrıs toplumunu da büyük ölçüde etkilediğini belirten Gürcafer, Kıbrıs Türk toplumunu bekleyen 2 farklı senaryo olduğunu söyledi.

Gürcafer, “Birinci senaryo, aşının bulunması. Bunun dünyayı olumlu etkilemesi sonucu, bizdeki turizmde ve eğitimde büyük iyileşme umudu olacak. Olası iyileşme de konut ihtiyacı doğuracak.

Aşının uygulanmasıyla birlikte ilk etapta bunu Avrupa’nın kullanacağını, sonrasında ilk seyahat edeceklerin yine Avrupalılar olacağını kaydeden Gürcafer, KKTC’nin de tercih edilen ülkeler arasında olacağını ifade etti.

“Aşı da yetersiz olabilir”

Olası ikinci senaryoyu da açıklayan Gürcafer, aşının bulunmasının da yetersiz kalabileceğini söyledi.
Gürcafer, “Salgın hızla artıyor. Sağlık sistemleri yetersiz olan ülkeler için aşının da çözüm getirmeyebilir. Bizi bekleyen olası kötü senaryo da budur”

“Siyaset kurumu itibarsızlaşıyor”

Ülkede siyasi bir bütünlüğün olmaması sebebiyle, kısa vadeli sosyal planlamaların dahi yapılamadığını belirten Gürcafer, “Siyasette yaşanan belirsizlik, siyaseti toplum nezdinde itibarsızlaşıyor” dedi.

Toplumun ciddi bir kaosun içinde olduğunu söyleyen Gürcafer, siyasilerin bir çıkış yolu bulmasının elzem olduğunu kaydetti.

Gürcafer, “Bir yandan temsil ettiğimiz kesimi sakin tutmaya çalışıyoruz bir yandan da yaşanan sıkıntıların erken zamanda çözülmesini temenni ediyoruz” dedi.











Başa dön tuşu