InstagramKıbrısManşet

Bengihan: Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bankası yönetimi değil, Başbakanlık adım attı

Başbakanlık, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası‘nın (KTAMS) geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı eylem ve dün de Pazartesi günü için “tam gün grev” açıklaması sonrası, Kalkınma Bankası‘nda yapılacak terfi sınavlarının ertelenmesi talimatını verdi

Bengihan: Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bankası yönetimi değil, Başbakanlık adım attı

Özgür Gazete’ye konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yaptıkları eylemler ve açıkladıkları tam gün grev sonrasında Kalkınma Bankası’nın bağlı olduğu Turizm Bakanlığı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu‘ndan değil, Başbakanlık’tan bir adım geldiğini ve Başbakanlığın verdiği talimat neticesinde bankadaki terfi sınavlarının ertelendiğini belirtti.

Bengihan, “Biz bu sınavların adilce, torpil olmadan, herkesin eşit bir durumda girebileceği şekilde yapılması için ilgili sınav tüzüğünün değiştirilmesi gerektiğini uzun zamandır dillendiriyoruz. Ancak ne Kalkınma Bankası yönetimi ne de bağlı olduğu Turizm Bakanlığı talebimizi dinliyor. Yine söylüyoruz, ilgili tüzükle adil bir sınav yapılamaz. Bu tüzükle yapılacak olan her türlü sınav şaibelidir. Şaibeli olacaktır” dedi.

Bengihan, sınavın Başbakanlık’tan gelen talimatla ertelenmesinin olumlu bir adım olduğunu ancak hem tüzüğün değişmesi hem de sınavın adil, tarafsız ve bağımsız bir komisyon tarafından yapılması taleplerinin devam ettiğini söyledi.

Özgür Gazete / SareLord

 

 











Başa dön tuşu