InstagramKıbrısManşetSiyaset

Dursun Oğuz: Ben mühürlemiştim, Tarım Bakanlığı arazisine sahip çıksın

Tatlısu‘daki “Minia Kıbrıs” bölgesinde bulunan, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı‘na bağlı Orman Dairesi’ne ait olan araziye yasa dışı yapılan yapılar, BugünKıbrıs‘ın haberinden sonra Mağusa Kaymakamlığı tarafından mühürlendi ancak sonra “yukarıdan” gelen talimatla mühür söküldü ve ilgili yapılara güneş panelleri bile takıldı

Kim bu PGM’deki üst düzey kişi ve iş insanı?

BugünKıbrıs’ın geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkardığı ve Dursun Oğuz’un Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde, kendisine bağlı Orman Dairesi’nin Müdürü Cemil Karzaoğlu tarafından kiralandığı anlaşılan Tatlısu’daki “Minia Kıbrıs” bölgesinde bulunan araziye yapılan yasa dışı yapılar, Mağusa Kaymakamlığı tarafından mühürlenmişti.

İlgili arazideki evlerin birinin, “tiny house” denilen tatil evlerini yapan bir firmanın sahibi olan bir iş insanına ve diğerinin de Polis Genel Müdürlüğü‘nde (PGM) görevli bir üst düzey yetkiliye “tarım ve ağaçlandırma” amacıyla kiralandığı anlaşıldı.

Ancak ilgili arazide ne tarım ne ağaçlandırma yapıldı, bunun yerine araziye iki adet “tiny house” inşa edildi.

Dursun Oğuz: Ben mühürlemiştim, Tarım Bakanlığı arazisine sahip çıksın

Gazeteciler Ayşemden Akın ve Emine Yüksel‘in takip ettiği duruma göre o mühürler söküldü ve evlerin yapımına devam edildi hatta çatılarına güneş panelleri bile yerleştirildi.

Göstermelik, imzasız, mühürsüz mühür!

Şimdinin Maliye Bakanı olan dönemin Tarım Bakanı Dursun Oğuz’la da konuşan gazete, Oğuz’un “Ben orayı mühürledim ve Orman Dairesi’ne de ‘malına sahip çık’ dedim. Orman arazilerinin kiralanma sözleşmesi açık ve nettir. Kullanım amacının dışına çıkılıyorsa, tek taraflı fesih hakkı vardır. Tarım Bakanlığı arazisine sahip çıkmalı” dediğini aktardı.

PGM’deki bu üst düzey görevli ve iş insanının arkasında kimler olduğu, bu yasa dışılığa kimlerin izin verdiği ve mührü kimin kaldırdığı hala soru işareti.











Başa dön tuşu