InstagramKıbrısManşet

Memleket bildiğiniz gibi: Soygun, insan kaçırma, darp, hırsızlık, sahtekarlık…

Polis Basın Subaylığı, Gemikonağı‘nda 3 kişinin bir kişiyi kaçırdığını, darp ettiğini ve parasını çaldığını, Mağusa‘da ise bir başka kişinin 2 ayrı eve girip hırsızlık yaptığını, eşya ve nakit para çaldığını ve bu evleri başkalarına kiraya verdiğini açıkladı

Kaçırdılar, darp ettiler, parasını ve telefonunu aldılar

Polisten yapılan açıklamaya göre ilk olay dün saat 18.00 sıralarında yaşandı. 28 yaşındaki A.H, 22 yaşındaki N.A.K ve 24 yaşındaki A.A.B, kendilerine borçlu olduğu gerekçesiyle 22 yaşındaki A.A’yı kaçırıp zorla bir araca bindirdi.

Burada A.A’yı darp eden şehir eşkiyaları, A.A’nın telefonunu, 400 dolar ve 300 TL’sini çaldı. Polisin yürüttüğü soruşturmada zanlılar N.A.K ve A.A.B tutuklandı, A.H ise aranıyor.

Kendine ait olmayan evlere girp eşyaları çaldı, sonra da bu evleri başkalarına kiraladı

Polis basın bülteninde yer alan bir diğer habere göreyse; 2023 yılının Ekim-Kasım ayları içinde Mağusa’da yaşanan olayda; 45 yaşındaki O.Ö, Kaliland Bölgesi’nde bulunan ve yurt dışında yaşayan bir şahsa ait olan dairenin kapı kilidini kırarak içeri girdi.

Evden 1 çamaşır makinesi, 1 buzdolabı ve 1 su sebilini çalan O.Ö, aynı evi bir başkasına 150 Euro’ya kiraya verdi.

Polisin soruşturmasında O.Ö’nün aynı yöntemle bir başka daireyi de 16 bin TL karşılığında bir başkasına kiraladığı ve bu evden de televizyon çaldığı anlaşıldı. O.Ö tutuklandı.











Başa dön tuşu